Ungdom tatt med narkotika

Politiet har også fått melding om en god del død fisk i Bjørnafjorden.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Politiet fant narkotika i forbindelse med kontroll av ungdommer.

– Patruljen kontrollerte noen ungdommer der en i 20 årene var i besittelse av narkotika. Ble anmeldt for det, han erkjente forholdet, sier vakthavende politibetjent.

Politiet fikk også melding om død fisk i Bjørnafjorden (Mobergsvika). Det er også meldt om flere hundre døde fisk ved Onarheim på Tysnes.

Det dreier seg om hestmakrell. Flere mente at det er grunnet forsvaret sin øvelse på fjorden i disse dager at fisken har strøket med, mens Havforskningsinstituttet tror det er kulden som har tatt knekken poå den.

– Vi har bak oss en lang og kald periode som har kjølt ned sjøen. Det har vært nesten vindstille, og det har ført til sjiktning eller lagdeling av vannmassene. Over tid har det blitt skilt ut et lag med nesten rent ferskvann mot overflaten. Det fryser ved null grader og finnes i det øverste vannlaget over det tyngre salte sjøvannet, sier seniorforsker ved Havforskningsinstituttet, Leif Nøttestad til Bergens Tidende.

Hestmakrell er en god matfisk som er spesielt ettertraktet i Asia. Den kalles også taggmakrell, fordi den har 70–80 taggete skjell langs sidelinjen.

I Nordøst-Atlanteren er hestmakrellen utbredt fra Afrika til ca. 66°N, inklusiv Middelhavet, Svartehavet, Skagerrak og nord til sørlige Norskehavet.