Godværet fortsetter ut januar

Og kanskje får vi litt mer påfyll av snø.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

I høst meldte meteorologene at januar 2021 ville bli mild og våt, men så feil kunne de ta, for januar har for det meste vært kald, slik januar egentlig skal være.

I går gikk Yr ut med gult farevarsel, om at det kan komme komme opp mot 25 cm snø fra i ettermiddag.

– Vi har sendt ut gult farevarsel på snø for Møre og Romsdal, Vestlandet og Nord-Rogaland. Varselet gjelder fra onsdag ettermiddag til seint torsdag. Snømengden vil variere mye, men lokalt kan det koma 10-25 cm snø, melder Meteorologene.

I Rogaland har det kommet litt mer snø siste døgn, men ikke mye. Her hos oss kom det noen få cm natt til i går.

HER ER langtidsvarselet for Os fra Yr og Storm!

Mer godvær
Denne onsdagen våknet vi til 8-9 minusgrader, og utover formiddagen skinner solen fra en nesten skyfri himmel, så vil tiden vise om vi får noe snø i ettermiddag.

– Det er en klar og fin morgen i store deler av Norge. Men se de fine cumulonimbus-skyene langs kysten i vest. Det er bygeskyer, som gir snø i Møre og Romsdal og i Trøndelag, melder Meteorologene på Twitter.

Yr melder litt snø i dag, men først og fremst i ytre strøk.

– Skiftende bris. Frem til seint i ettermiddag enkelte snøbyger, vesentlig i ytre strøk sør for Bergen, ellers oppholdsvær og perioder med sol.

I våre trakter går det mot kalde fine dager, slik det ser ut på varselet nå, inn i helgen og et par dager over helgen, men kanskje med en og annen snøbyge.

Eikedalen Skisenter i januar 2021. FOTO: Jan Petter Svendal

Fine skiforhold til fjells
Vil du på turski, er jo dette mulig på blant annet Bontveit, Totland og Fløyen.

Skal du kjøre alpint, er det Kvamskogen, Voss og Myrkdalen som gjelder.

I Eikedalen ligger det nå rundt meteren med snø, og det er flotte forhold. De holder åpent for kveldskjøring tirsdag til fredag fra klokken 17-21, og på dagtid i helgen. Fra 1. februar blir det åpent på dagtid hele uken, i tillegg til kveldskjøringene.

I Furedalen på Kvamskogen er det også rundt meteren med snø og fine forhold. De har kveldskjøringer onsdag og fredag, og grunnet godværet, åpner de også på dagtid torsdag og fredag.

Myrkdalen har også rundt meteren med snø i fjellet, har flotte forhold, og de holder åpent hver eneste dag.

Voss Resort har rundt meteren med snø i fjellet, fine forhold, og de holder åpent på dagtid hver dag, og har kveldskjøringer tirsdag, torsdag og fredag.