Solen skal titte frem igjen

Og til fjells har det lavet ned med snø.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Etter en fantastisk kuldeperiode og en uke med skikkelige snøforhold også i lavlandet, har det denne uken vært mye ruskevær igjen.

Og grått blir det i dag, og med noe nedbør, kanskje får vi også se noe til snøen her i lavlandet.

– Vest og sørvest liten kuling utsatte steder, forbigående stiv kuling frem til morgenen. Regn og regnbyger, snø over 300-500 m. Lokalt mye snø. Fra i ettermiddag sør og sørvest bris. Enkelte snøbyger, sludd- eller regnbyger på kysten, melder Yr for dagen i dag.

Men der er håp om godvær og kjøligere dager igjen.

– De siste dagene har det vært mye vær også i Sør-Norge, men helgeværet vil gradvis bedre seg. Særlig Vestlandet må gjennom en snørik lørdag før været roer seg over hele landsdelen, og til og med byr på sol flere steder på søndag, melder meteorologene.

På Kvamskogen har det komme over 20 cm nysnø siden i går, og det samme gjelder i Vossefjellene, så skiforholdene er strøkne i løypene for helgen.

HER ER langtidsvarslet for Os fra Yr og Storm!

Vær obs, det er betydelig skredfare flere steder
VossHardangerog Heiane ventes det betydelig skredfare lørdag, selv om uværet avtar. Fortsatt noe nedbør og vind gjør at det vil legge seg ustabil fokksnø i mange leheng som kan være lett å løse ut. I de øvrige regionene i Sør-Norge meldes det faregrad 2 – moderat skredfare i helgen, men det er ikke fritt fram i fjellheimen allikevel.

— Noen steder er det fremdeles lett å løse ut skred i fokksnøflakene som har lagt seg denne uka. Andre steder er det vanskeligere å løse ut skred, men konsekvensene kan likevel bli store. I tillegg har vi vedvarende svake lag i snødekket. Det gjør at du som skal til fjells i helgen må ha fokus på trygge veivalg. Det er utfordrende forhold, og er du usikker på om det er skredfarlig bør du legge turen utenom skredterreng, sier vaktleder i snøskredvarslingen Heidi Bache Stranden.