Betal for kjøring med piggdekk på mobilen

Du trenger ikke stanse ved automaten på Røykenes for å betale for kjøring med piggdekk i Bergen kommune.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

Tirsdag skrev vi om oblatautomaten for piggdekk som står plassert mellom Er-An veikro og bensinstasjonen. Innehaver av bilverkstedet på Røykenes mener denne står trafikkfarlig plassert, og vil derfor ha den flyttet.

Les også: Mener oblatautomat er trafikkfarlig plassert

Etter denne artikkelen ble lagt ut fikk vi en henvendelse på hvordan man kan kjøpe en eller flere enkle oblater uten å måtte stanse ved automatene. For det er slik at kjører du med piggdekk, må du betale piggdekkgebyr når du skal inn til Bergen.

Piggdekksesongen er fra 1. november til og med første søndag etter 2. påskedag. Du kan betale per døgn, måned eller sesong fra og med 1. november. Den enkleste måten å betale på er å bruke Bergen kommune sin parkeringsapp «Parkering i Bergen». Du kan laste ned parkeringsappen fra Google Play eller App Store.

«I appen kan du betale piggdekkgebyr for 1-3 dager, per måned eller per sesong. Du registrerer betalingskort i appen og velger «Betale piggdekkgebyr». Kjøpet blir registrert med en gang, og betalingskortet belastet. Piggdekkgebyr som kjøpes gjennom appen er elektroniske og du trenger ikke bevis i kjøretøyet», melder Bergen kommune på sine nettsider.

NB: Appen heter «Parkering i Bergen», men vises som «P i Bergen» etter nedlasting. Dette er samme appen, kun en nødvendig forkortelse. 

Glemmer du det, og blir tatt, kan det koste deg dyrt. 750 kroner er gebyret for å kjøre uten gyldig piggdekkoblat.