Ungdommer kastet snø og is på bil utenfor senteret

Bileier la på sprang etter guttegjeng.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

I 16-tiden tirsdag kom en ungdomsgjeng løpende gjennom Amfi Os med en voksen mann i helene. Årsaken var at ungdommene hadde kastet snø og is på bilen hans.

Han klarte ikke å innhente den største synderen, som forsvant ut på baksiden av senteret.

Det som hadde skjedd var at ungdommene skal ha kastet snøballer på bilen utenfor hovedinngangen til Amfi Os. En av ungdommene kastet en større snøklump på frontruten til bilen.

Bileier snakket med noen av de andre ungdommene, og ruslet så tilbake til bilen sammen med noen ansatte på senteret for å se om det var gjort skader på frontruten.

– Ungdommen som klarte å stikke av kom tilbake og ba om unnskyldning mens vi sto og sjekket bilen. Det skal ikke ha vært skade på frontruten, men bileier fikk likevel telefonnummeret til ungdommen, sier en ansatt ved Amfi Os.

Kastet snøball på forbipasserende bil på Byvegen

I 17-tiden ble det igjen kastet snøballer på biler ved senteret. Denne gang skal det ha skjedd på Byvegen, på busstoppet mot Os ved Amfi Os.

På Oppslagstavlo på Facebook forteller en som skulle med bussen at han observerte at en ungdomsgjeng sto og fniste, før plutselig en av dem druste en snøball i en bil som passerte.

Han snakket til ungdommene om følgene ved å gjøre dette, men fikk fnisende til svar at de hadde forsikring.

Han oppfordrer foreldre om å ta en prat med ungdommen
«Har du ungdommer i denne alderen i hus, så synes jeg at du skal ta en liten prat med de om hvilke konsekvenser dette kan ha. En lakkskade er jo en ting. I verste fall kan personen i bilen bli skremt og krasje. Og om du har ungdommer i den alderen som tar bussen mellom Flåten og Os, så synes jeg du skal ta en ekstra god prat om dette», avslutter han på Oppslagstavlo i Os.