Slik blir vaksineringen i Bjørnafjorden kommune videre

Kommunen er klar for massevaksinering. Kan vaksinere 4000 i uken.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Ordfører Trine Lindborg, sammen med assisterende kommuneoverlege Jonas Nordvik Dale og vaksinekoordinator Nina Norheim Oen, hadde fredag morgen en direktesendt orientering om hvordan planen for vaksinering i Bjørnafjorden kommune blir videre.

Denne uken fikk de første beboerne på sykehjem i kommunen vaksine. Totalt har kommunen fått 80 doser, og så venter de 70 doser til i neste uke.

– På Fusa bu- og behandlingssenter i Eikelandsosen er de ferdig med å gi første vaksine, mens på Lurantunet regner vi med å være ferdig i uke tre, sier ordfører Trine Lindborg.

I dag la kommunen frem planene for når de ulike aldersgruppene videre kan forvente å få tilbud om vaksine.

– Første gruppen er sykehjemmene, og der er vi ferdig i uke 3. Neste prioriterte gruppe er de over 85 år og så de over 75 år. Vi regner med å kunne være ferdig med disse inn i februar, sier assisterende kommuneoverlege Jonas Nordvik Dale.

HER kan du se kommunen sitt informasjonsmøte!

Etter dette starter massevaksineringen av de neste aldersgruppene.

– Jeg tror vi skal kunne nå gruppene som er under 64 i mars/ april, sier Nordvik Dale

Kommunen er godt forberedt, og kan vaksinere 4000 i uken.

– Vi er godt forberedt, så nå må vi bare få nok vaksiner. Vi får nok ikke mer enn 70-80 vaksiner i uken frem til februar, men håper vi får mer etter det, sier Nordvik Dale.

Osbadet og helsestasjonen i Eikelandsosen blir stedene for masseveaksineringen fremover.

– Etter hvert vil vi og bli avhengig av å få fastlegene med oss på å sette vaksinene, sier assisterende kommuneoverlege Jonas Nordvik Dale.

Kommunen presiserer at det ikke er nødvendig å ta kontakt angående vaksinen, men at folk vil bli kontaktet via telefon, sms og talemelding.