Åpner for sesongen

Men ikke alle får slippe til i skianlegget fra starten.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Myrkdalen har hatt åpent siden tidlig i desember, Voss resort åpnet nylig, men på Kvamskogen har heisene stått stille frem til nå.

Men til helgen begynner ting å skje, for Eikedalen Skisenter fikk noe snø i romjulen og har fått produsert snø siden 1. nyttårsdag, så til helgen blir det åpning.

– Vi hadde et fint snøfall i romjulen og har fått produsert kunstsnø hele denne uken, så kommende helg åpner vi Veraheisen og Tobiasheisen (barneområdet), men kun for de med sesongkort, melder skisenteret.

Barneområdet blir også åpent fra klokken fra klokken 17-20 denne fredag 8. januar.

Det nærmer seg også åpning i Setertrekket og Seterløypen, men der er vi avhengig av litt natursnø i tillegg til kunstsnøen. 

– Det meldes om snøvær lørdag, så mulig vi kan åpne Setertrekket på søndagen.

Kun for de med sesongkort
I likhet med alle andre plasser er det restriksjoner i forhold til tillatt kapasitet i heisene.

– Denne helgen blir det åpent kun for de som har sesongkort. (Sesongkort selges kun online).

De som har bestilt sesongkort med nytt keycard, henter dette ut i automat på utsiden av skiutleien. De som har lagt sesongkortet inn på sitt eget keycard, får dette aktivert ved første tur i heisen.

– Vi gleder oss til å komme i gang igjen, melder skisenteret.

Furedalen åpner neste helg
Furedalen Alpin inne på Kvamskogen har også fått produserte godt med snø denne uken, men de trenger enda mer før de kan åpne.

– Vi greier ikke å produsere nok kunstsnø, og skubbe den utover til å tenke på noen åpning førstkommende helg. Vi jobber nå mot at vi kan åpne helgen etter, og håper moder jord spiller på lag frem til da, melder Furedalen.