– Julestemning med visuelle opplevelser

Smittefare setter en stopper for tradisjonelle julemarkedsdager, men det blir likevel flotte opplevelser  i sentrum.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

– På grunn av korona, kan ikke de tradisjonelle julemarkedsdagene gå som normalt i år. Men det blir mye flott å oppleve likevel, sier arrangementsansvarlig i Os sentrum, Stine Kobbeltvedt i en pressemelding til NyttiOs.no.

I stedet for å prøve å samle flest mulig folk samtidig, er temaet i år visuelt, og mulig å oppleve uten trengsel.

– I år ønsker vi å spre julestemningen med visuelle opplevelser, med lys og varme. 

Pepperkakebygdo er på plass som vanlig, denne gang i de tidligere lokalene til Tojo frisør, ved Skaparstova. Det blir i år en ren vindusutstilling, og dermed ikke mulig å gå inn.

Les også: Da skinner det fra toppen av Borgafjellet igjen

FOTO: Jan Petter Svendal

På Kyrkjeflaten er det kommet opp en juletreskog, og denne har fått en egen portal, en stilig postkasse og mye lys, og kan oppleves fra i dag og fremover.

I Tunet ved Kyrkjeflaten er det dessuten kommet opp julekrybbe og julekrans i vinduer som vender mot parken. Os kyrkje vil dessuten være åpen torsdager.

Juletreet inne i Os sentrum er kommet på plass, men det blir ingen tradisjonell tenning av lys, i stedet vil det skje digitalt, så det er bare å følge med på Os sentrum sin Facebookside, for der kommer det en film.

Fr a11-13 desember blir det en kunmstløype i og ved Os sentrum.

Disse blir med: Os stasjon, Oseana, Kunstfabrikken KiOs, Atelier Valør, Vegard Skorpen og Trude Olsen, Aska keramikk, Shr design, Galleri Solbakkestova, Galleri Vognhallen og Skaparstovo.

Og fra 30. november til 15.desember kan du få oppleve elever i visuelle kunstfag på Bjørnafjorden Kulturskule sin utstilling, i foajéen på Oseana.