Koronatiltak vil bli videreført

– Om vi slipper opp nå, vil julen ryke for mange.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook


Koronatiltakene som gjelder for Bergen og syv nabokommuner, vil  bli videreført etter 23. november, muligens med noen justeringer.

– En videreføring av lokale restriksjoner på toppen av de nasjonale er helt sikkert. Om vi slipper opp nå, vil julen ryke for mange, sier medisinsk fagsjef i Bergen kommune Trond Egil Hansen til NRK Vestland fredag morgen.

HER SER DU SMITTEVERTILTAKENE som gjelder for Bergen, Bjørnafjorden kommune og de andre omegnskommunene.

Medisinsk fagsjef i Bergen kommune Trond Egil Hansen presiserer til NRK at byrådet skal ta den endelige avgjørelsen. Han sier ikke noe om når tiltakene kan lempes på, men antyder at det må skje en stund før jul.

Og byrådet i Bergen presenterte på en pressekonferanse fredag at det går mot nye to uker med strenge restriksjoner som vi nå har hatt siden 7. november.

Og det betyr nok at de syv omegnskommunen til Bergen vil følge på.

Kommunestyret i Bjørnafjorden skal behandle en eventuell forlenging av de lokale smitteverntiltakene i et ekstraordinært kommunestyremøte mandag 23. november.

– Først etter at forskriften er ferdig mandag, og lagt frem for kommunestyret mandag kveld, vet vi om det vil bli mindre endringer. Men i utgangspunktet må folk forberede seg på at de samme reglene vil gjelde frem til og med 7. desember, sier ordfører Trine Lindborg.