Ny nettside og nytt skitrekk

Eikedalen Skisenter har planene klar for kommende sesong og årene fremover.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook


Sist vinter ble en veldig spesiell sesong både for Eikedalen Skisenter og mange andre skisentre.

Den skikkelige vinteren kom for det første seint sist sesong, og i mars kom koronaviruset for fullt til Norge, og det endte med nedstenging av skisenteret allerede 12. mars.

Nå er en ny sesong snart på trappene, og Eikedalen har tro på at de skal kunne kjøre anlegget rimelig normalt.

– Vi er nå i gang med å forberede en ny sesong, og ut ifra signalene vi har fått regner vi med å kunne tilby tilnærmet normal drift. Det vil selvfølgelig kreve tilpasninger der folk er tettest på hverandre, melder skisenteret på sin nye nettside.

Skisenteret har fått testet ut snøproduksjonsanlegget, og dette vi settes i gang så snart det er kaldt nok på Kvamskogen.

Eikedalen vil fortsette med lave priser på sesongkort. For de under 18 år vil prisen være kr. 1.700,- og kr. 2.000,- for over 18 år. Familiepakken vil koste kr. 7.000,- (Dette gjelder i kampanjeperioden fra 15.11.20-15.12.20.

Foto: Eikedalen Skisenter

Bygger ny heis
Eikedalen Skisenter hadde planer om å flytte avstigningen på stolheisen ned til mast 12-13 for å kunne kjøre den oftere, siden snøen blåser vekk på toppen. De har og planlagt bygging av en ny t-krok heis i området, som skal frakte folk nesten helt til topps.

– Hovedrevisjon på heisen skulle vært påbegynt i 2019, men dette ble utsatt p.ga. den planlagte ombyggingen av heisen. Hovedrevisjonen innebærer i praksis demontering og kontroll av alt utstyr i master, driv -og vendestasjon. Det er vanskelig tilkomst på store deler av heisen, og arbeidet må i stor grad utføres ved hjelp av helikopter. Hele prosjektet med ombygging, revisjon og nytt skitrekk har en kostnadsramme på rundt 17 millioner.

Eikedalen Skisenter bestiller den nye heisen nå i vinter, og oppføring vi foregå til sommeren/ høsten 2021. Dette prosjektet vil derfor gå sin gang uavhengig av hva resultat vil bli på sesongen 20/21.

– Når dette trekket (T-krok) kommer på plass, vil vi dekke hele løypenettet og alle populære frikjøringsområder.

Tegninger og ulike beregninger for ombygging/nedkorting av Stolheisen er klare, og dette arbeidet vil tidligst kunne gjennomføres i 2022.

– For at dette skal kunne gjennomføres er vi avhengig av bedre vintre, både snømessig og økonomisk, enn vi har hatt de to siste sesongene.

Stolheisen vil ikke være i drift kommende sesong, men ny t-krok skal altså være kalr til sesongen 2021-22.

– Tilsynsmyndighetene har bestemt at det ikke blir gitt noen dispensasjoner i forbindelse med Covid-19, og Stolheisen kommer derfor ikke til å være i drift i sesongen 2020/21.