I år blir det ekstra godt å få se Borgalyset skinne

Os kulturutvikling er i gang med å sjekke at alt er på stell til adventstiden.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

2020 blir uansett hvordan vi vender på det et veldig spesielt år. 12. mars ble hele Norge stengt ned på grunn av koronaviruset, så fikk vi en bedring, men nå er vi nesten tilbake der hvor vi var i mars.

I et slikt år, og når vi nå er godt inne i mørketiden, er det fint å vite at noen er i ferd med å sjekke at lys og utstyr er klart til tenning av Borgalyset i masten på Borgafjellet i slutten av november

Leif Ragnar Tveit og Robert Harold Cook var mandag oppe på fjellet, og de er i rute med å sjekke sjekke og reparere oppheng og lys, slik at det er klart til tenning like før adventstiden.

Arkivfoto: Jan Petter Svendal

Og er det noe vi trenger i disse tider med mye smitte, så er det noen lyspunkt i hverdagen. I år kommer nok lysene i masten på Borgafjellet til å lyse litt sterkere, nettopp fordi vi trenger det.

Takk til Os kulturutvikling som ordner dette år etter år.

Les også: Dagsturhytten er kommet opp på Borgafjellet

«Borgabu» tar form
Arbeidet med dagsturhytten «Borgabu» går også fremover. Etter at den ble flydd opp og satt sammen for en ukes tid siden, har det vært stille noen dager, men neste uke er det planen at det skal
 jobbes der igjen.

Går alt etter planen, kan det bli åpning like før jul, eller like over nyttår.

– Det vil nok gå litt tid ennå, så det blir nok ikke før nærmere jul, eller like over nyttår. En annen ting oppi dette er jo koronasmitten. Vi må ha en dialog med kommuneoverlegen om vi får bruke den, og i tilfelle hvordan vi kan gjøre det trygt for alle, sa idrettskonsulent i Bjørnafjorden kommune, Tom Leonsen til NyttiOs.no for en ukes tid siden.

Alle foto: Ole Vidar Søviknes