Hvorfor blir det stående slik?

Flere uker siden en bil kjørte inn i stolpen.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)


Den 22. september kjørte en kvinne i bil ut av veien og inn i stolpe/ skilt ved Fylkesvei 552 på Moberg. Kvinnen kom fra det med lettere skader.

Etter uhellet har en defekt stolpe/ skilt blitt stående på halvåtte, og det i et området hvor mange myke trafikanter (skolebarn/ barn som skal på trening) ferdes både morgen, middag og kveld nå i mørketiden.

Blir det snart utbedret, eller skal det bli stående slik gjennom vinteren, er spørsmålet NyttiOs.no har fått fra flere lesere.

Vi tok en telefon til Vestland fylke som har ansvaret for lysene på denne fylkesveien, og de sendte oss videre til Statens vegvesen.

– Jeg har sett gjennom saken og vi har ikke fått melding om dette før 4. november. Det ble samme dag meldt tilbake fra vår entreprenør at de starter på jobben 5. november, sier Bjørnar Bodvin i Statens vegvesen, Drift og vedlikehold til NyttiOs.no.

Og det kan betyr at det ikke trenger å ta så veldig lang tid før lysmast og lys er oppe å går igjen.

– Når jobb er ferdig utbedret kan vi ikke si da det først må skaffes en oversikt over materiell som må byttes/repareres, pluss eventuell leveringstid.

– Dette er for øvrig en typisk sak som prioriteres, avslutter Bodvin.

FOTO: Jan Petter Svendal