Venter mye spenning på skøyte-NM

Det er ventet flere tette dueller på isen, selvsagt også med Sverre Lunde Pedersen involvert.


Følg NyttiOs.no på Facebook og få nyhetsoppdateringer!

NM på skøyter arrangeres fredag  til søndag i Vikingskipet på Hamar. Hele norgeseliten er på plass, og det er ventet flere tette dueller på isen. NM arrangeres av Asker Skøyteklubb.

I norgescupåpningen sist helg fikk de etablerte stjernene kamp til døra av yngre løpere. På 500m viste Bjørn Magnussen (22) at han har tatt store steg denne sesongen, og gikk sitt beste løp på norsk is noensinne, kun 8 hundredeler bak den olympiske mesteren, Håvard H. Lorentzen (28). Det er dermed duket for en superduell allerede på åpningsdistansen i NM på fredag ettermiddag.

1500m for kvinner ser ut til å bli en duell mellom Ida Njåtun (29) og Ragne Wiklund (20). Ett sekund skiller de to på distansen hittil i år.

Sverre står over 5000
Senere på fredag skal gutta gå 5000m. Sverre Lunde Pedersen (28) var favoritt på distansen, men må stå over.

-Sverre har den siste uken slitt med en lett luftveisinfeksjon, og står over dagens løp. Han er på bedringens vei, men har i samråd med landslagslegen valgt å stå over fredagens løp. Han satser på å være klar til lørdagens 1500m.

– Etter forrige helg merket Sverre symptomer på lett luftveisinfeksjon. Han har derfor gjennomført Covid-19-test som var negativ. Han følte seg bedre på onsdag og reiste til Hamar, men har vært isolert fra de andre utøverne i perioden, , melder Skøyteforbundet. 

På lørdagen er det knyttet mest spenning opp mot 1500m for menn. Sverre Lunde Pedersen har bare den fjerde beste tiden hittil i år, men må likevel sies å være favoritt. Men dette kommer til å bli veldig tett. Allan Dahl Johansson, Sindre Henriksen, Peder Kongshaug, Odin By Farstad (22), Hallgeir Engebråten og Kristian Ulekleiv (24) er alle pallkandidater.

På 500m kvinner er Julie Samsonsen (20) en soleklar favoritt, når Ida Njåtun priorterer 3000m senere på dagen. Der vil hun få kamp av Ragne Wiklund, som har et lite favorittstempel, med Sofie Haugen som outsider.

På søndag blir det igjen forrykende dueller på 1000m. Håvard Lorentzen er igjen favoritt blant gutta, men veldig åpent om resten av pallen, med 6-7 løpere som er ganske jevne. På jentesiden er Ida Njåtun favoritt, med Ragne Wiklund og Julie Samsonsen som de antatt største utfordrerne.  

NM avsluttes med 5000m for kvinner og 10.000 for menn på søndag med de beste fra 3-og 5.000m som deltakere. 

NM sendes i år på Direktesport.no

Program for stevnet