Tok et tak for TV-aksjonen

Folk handlet munnbind, gav penger og bidro med plastkannefigurer på gjestebryggen.


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Søndag går årets TV-aksjon av stabelen, og for første gang blir det ikke en tradisjonell innsamling fra dør til dør, men i stedet digitalt via Speis.no.

Mange i Bjørnafjorden kommune har laget sin egen digitale «bøsse» på Spleis og penge strømmer inn.

– Det er et flott engasjement ute i bygden som fører til at pengene strømmer inn, sier Tove Hille, leder på Os Frivilligsentral.

Per lørdag ettermiddag har det totalt kommet inn over 440 000 kroner i Bjørnafjorden kommune, og så langt har 106 organisasjoner, bedrifter og private bidratt, men du kan fremdeles opprette din digitale «bøsse» på Spleis.no.

Les også: Ordføreren tok seg vann over hodet for TV Aksjonen

I forbindelse med at TV aksjonen bare er en dag unna, valgte Os Frivilligsentral og Bjørnafjorden kommune å lage en liten markering på gjestebryggen fredag.

– Her har det vært ganske bra med folk, vi har solgt en del munnbind, og det er mange som har gitt kroner på bøssen som vi har med oss. Vi har nok fått inn noen tusen, sier Tove Hille til NyttiOs.no.

Men osingene har også bidratt med plastikk, i form av dekorerte plastkanner.

– Vi har fått inn en del morsomme plastkanner i løpet av uken, og så har det kommet noen i dag. Folk har og bidratt til å lage logoen til Bjørnafjorden kommune i plast. Joda det har vært en kjekk dag her på kaien selv om det ikke kom veldig mye mennesker, sier Hille.

Alle foto: Jan Petter Svendal