Gir 10 000 kroner til lokalt fotballag

Livebirds, den lokale supportergjengen til Liverpool, har nok en gang bidratt med kroner til lokalmiljøet.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

For sjette gang bidrar Livebirds med penger til lokalmiljøet.

– Tidligere har vi gitt penger til flere lokale tiltak, blant annet Hjelp til å hjelpe Os, som har fått penger to ganger, sier Oddvar Davanger i Livebirds.

De har og handlet inn varmedresser og andre varme klær som de har delt ut til folk som bor på gaten i Liverpool.

I år er det lokalfotballen som får nyte godt av penger fra lokale Livebirds.

– Vi har i år valgt å gi 10  000 kroner til Gatelaget Os som er et viktig tilbud til rusavhengige og tidligere rusmisbrukere, sier Davanger.

«Målet med Gatelaget er å gi spillerne økt livskvalitet gjennom felleskap og fysisk trening. Treningen er et samarbeid mellom Os Fotball og «Livskvalitet», ved Vartun Oppfølgingstjeneste. Vi vil være en møteplass for de som har tatt et skritt i riktig retning, og som trenger motivasjon til å holde seg rusfri og komme seg videre», står det om gatelaget på deres Facebookside.

Lørdag ettermiddag var en god del av Livebirds samlet på Catten for å få med seg kampen mellom Everton og Liverpool, og stemningen var veldig bra da NyttiOs.no kom innom like før slutt, men sank litt minutter før kampslutt da de fikk annullert en tredje scoring for en offside. VAR mente det var offside, men det mente ikke Liverpool-gjengen på Catten (kampen endte 2-2).

Men da vi fikk samlet gjengen til et bilde, var smilene tilbake igjen, og det var tydelig at de var stolte over å kunne gi 10 000 kroner til Gatelaget Os.

Hvor kommer pengene dere gir fra?

– Dette er gitt av overskudd som vi har på blant annet medlemskontingenten som medlemmer betaler inn. I fjor var vi 80 medlemmer som betalte, og vi er mange i år også. Bare i ettermiddag har ti nye meldt seg inn, sier Oddvar Davanger.

Gatelaget Os trenger sårt pengene.

– De var målløs da vi orienterte om at de skulle få pengene. Jeg forsto det slik at de ville bruke pengene på å komme seg på cup på Voss. Vi er veldig gald for å kunne bidra, avslutter Davanger.