Slik sikrer du sykkelen til barna mot sabotasje

Det har vært flere tilfeller i Os der både hjul og bremser har blitt løsnet på barn sine sykler.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Vi har tidligere skrevet at det har blitt sabotert sykler på Kuventræ skule, men også andre har opplev at sykkelen har blitt sabotert i form av at hurtigkobling på hjul har blitt åpnet og at bremser har blitt løsnet.

Dette har i noen tilfeller ført til at barn i Os har fått problemer når de har begynt å sykle, og det har endt med stygge personskader, og det kan i verste fall føre til dødsfall.

Denne sabotasje-trenden er ikke unik for Os, for fra hele landet kommer det meldinger om lignende tilfeller. Dette skriver også Terrengsykkel om.

Og det er spesielt sykler med hurtigkobling på hjulene som har fått gjennomgå.

Med enkle grep er det mulig å forebygge at hurtigkoblinger og bremser blir tuklet med.

Tre stripsen gjennom hullet på hurtigkoblingen og rundt gaffelen/ rammen, stram til og klipp vekk endene med en tang. FOTO: Jan Petter Svendal

Når hendelen på hurtigkoblingen til hjulet er strammet og lagt inn til gaffelen/ rammen, kan denne festes med en strips, og dermed blir det vanskeligere å sabotere sykkelen. 

Det er og mulig å legge inn et strips på bremser av typen hvor klossene går inn på felgen. 

Men det viktigste slik situasjonen er for tiden, er å lære ungene å sjekke hjul og bremser før de legger av gårde på s ykkelen.

Ta en strips rundt røret som går inn på hendlene som klemmer klossene til hjulet, stram til og klipp vekk endene som stikker ut. FOTO: Jan Petter Svendal