Ordfører Trine Lindborg tok seg vann over hodet for TV-aksjonen

Korona setter en stopper for vanlig innsamling til årets TV-aksjon. Årets tema er plast, som ikke bare truer dyrelivet, men også oss.


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

TV-aksjonen NRK 2020 går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. I år går TV-aksjonen av stabelen 18. oktober.

Det blir ikke en dør-til-dør aksjon. Bøssebærerne i år er digitale.

– En digital bøsse er en personlig innsamlingsside på nettet som du får når du registrerer deg som digital bøssebærer på blimed.no. Hver digitale bøsse har sin egen unike internettadresse på Spleis, som er utvikler av tjenesten.

Innsamlingen var i gang 5. oktober. Du kan redigere din digitale bøsse ved å legge inn personlig bilde og tekst etter eget ønske. Les mer om hvordan du kan gjøre det her.

En samleside med tips og triks til hvordan du kan spre og være kreativ med din digtale bøsse, her. 

– Siden kan du dele med dele med venner, familie, naboer osv. Du kan dele internettsiden via sosiale medier, SMS, telefon eller ansikt til ansikt til sine nærmeste som kan gi på den digitale bøssa med bankkort eller Vipps.

Fra 5. oktober fikk alle digitale bøssebærere beskjed om at innsamlingen er åpnet samtidig som de fikk gode tips og triks på hvordan de kan nå ut til sine venner.

Alle penger som samles inn på bøssen vil gå på bøssebæreren sin kommune i statistikken.

I Bjørnafjorden kommune er det mange private og organisasjoner som har startet digital bøsse. Eksempler på dette er Os Sanitetsforening, Os frivilligsentral i Bjørnafjorden kommune, Os Turlag, Os kammerkor og ordfører Trine Lindborg.

– Nå hopper jeg!
Og ordfører Trine Lindborg tok seg vann over hodet i helgen.

Hun hoppet like godt i sjøen for TV-aksjonen og WWF, som en kickstart på årets aksjon.

– Mange har hoppet i havet når de har fått samlet inn 5000 kroner til den digitale bøssen. Jeg tenkte å kickstarte med å hoppe i havet før jeg har samlet inn penger.

Syv grader på land og 10-11 grader uti. Er du klar for å gjøre det samme?

Dette går pengene til:
Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Med konkrete tiltak der problemene er størst, skal årets TV-aksjon ta plasten ved rota. Sammen skal vi redusere plastutslippene og ta vare på verdenshavene.

Havet er fantastisk. Det har gitt liv til alt levende på planeten vår. Men nå er havet truet. Heldigvis finnes det løsninger.

Med midler fra TV-aksjonen starter vi der problemet er størst. Årets TV-aksjon skal bekjempe plast i havet gjennom å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900 000 mennesker. I samarbeid med lokalbefolkning, myndigheter og næringsliv skal vi redusere bruken av unødvendig plast. Vi skal samle inn og resirkulere søppel som i dag ender opp i naturen, og jobbe for at beslutningstakere forplikter seg til å nå WWFs mål om null plast på avveie i 2030.

Bli med på årets viktigste søndagstur 18. oktober!