– Gleder meg til innflytting

En ny politistasjon på over 2000 kvadratmeter står ferdig på Moberg like over nyttår.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

I midten av mai i fjor ble bygging av den nye politistasjonen og tilrettelegging rundt bygget på Moberg lagt ut på anbud, ved årsskiftet startet byggingen, og i disse dager tar stasjonen for alvor form.

– Det nærmer seg at vi skal på flyttefot. Planen er at bygget skal overleveres tidlig i januar og jeg ser for meg at vi begynner på flytteprosessen like før nyttår, sier lensmann Oddbjørn Dyrdal til NyttiOs.no.

Bygget skal i hovedsak inneholde politistasjon, men det blir og plass til driftsavdelingen til Ohara. Bygget blir totalt på 2140 kvadratmeter og er plassert ved Os brann og redning på Moberg.

Det nye bygget vil i hovedsak inneholde parkering, kontorplasser, møterom, avhørsrom, venteceller og tilhørende funksjoner.

– Bygget blir på tre etasjer, en under jorden. Der skal Ohara ha en del av lokalet og vi noe. I første etasje blir det blant annet kundemottak, avhørsrom og venteceller, og oppe får jeg og politibetjentene kontorplasser.

Politiet har allerede et godt samarbeid med brannvesenet og legevakten som holder til rett ved siden av nybygget på Moberg.

– Vi samarbeider godt, og nå ser vi alle frem til å bli enda bedrer kjent, sier Dyrdal.