Nå skal de males

En bergenser tar penselen fatt, og i desember skal de avdukes i kommunestyret.

 

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Det er tradisjon at avgåtte ordførere i Os kommune blir portrettert av en kunstmaler, og nå er det Marier Bruarøy og Terje Søviknes som skal males og så opp på veggen i kommunestyresalen.

Kommunen gikk ut og bad interesserte om å søke på å få jobben med å lage de to portrettene. Det kom inn 31 søknader.

En fagjury bestående av Ingebjørg Astrup, Evelyn Holm og Vibeke Harild plukket så ut fem kandidater, og disse har blitt drøftet og vurdert nøye, før de til slutt valgte Eirik Broll Stalheim til oppdraget.

«Juryen uttalar at Eirik Broll Stalheim gjennom dei innsende arbeida syner fagleg styrke og teknisk dugleik, i tillegg til at han i den skriftlege presentasjonen viser at han er medviten om kva han vil ha fram i verka», melder Bjørnafjorden kommune.- Vi har ønske om et naturalistisk uttrykk, som samtidig plasserer verket i vår samtid, uttaler juryen.Eirik Broll Stalheim er utdannet ved City & Guilds London Arts School, og bor og arbeider i Bergen.

Kunstneren skal være ferdig med portrettene innen 10. desember, oig så er det meningen at de skal avdukes i kommunestyresalen på årets siste møte, den 15. desember.

Da vil det også bli presentert et sort hvitt foto av den siste ordføreren i det som var Fusa kommune, Atle Kvåle.