Leeds-fansen laget liv på Øyro

Og både Leeds og Liverpool sitt flagg gikk til topps i flaggstengene på torget.


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Det har vært en lang ventetid, veldig lang, men lørdag 12. august var dagen der, Leeds skulle spille sin første kamp i den øverste divisjonen i England igjen, og mot sist sesongs seriemester, Liverpool.

Allerede tidlig lørdag ettermiddag var den første lokale fansen på plass på Baronessen i Os sentrum, hvor Leeds-supporterne samlet seg. Og tilsvarende var de første lokale Liverpool supporterne på plass på Catten.

Undertegnede vokste opp med storheten Leeds på 70-tallet, og selvsagt gledet jeg meg like mye som resten av Leeds-supporterne til festen og kampen.

På Baronessen strømmet det til med fans utover ettermiddagen, og Leeds-sangene gikk for fullt på anlegget, og selvsagt med allsang.

Brynjaren fyrer opp stemningen under kampen. FOTO: Jan Petter Svendal

Brynjar Øvstedal har vært Leeds-fan siden han i barndommen fikk en Leeds-bag av onkelen, og han var på plass med roperten som han har overtatt etter Jimmy Øvredal.

Når klokken passerte seks, gikk Leeds-supporterne i samlet flokk mot Catten for å se kampen, og det ble god stemning gjennom gatene i Os sentrum, og de ble møtt av noen Liverpool-supportere borte ved Catten.

– Det er dette som er fotballglede, først vise entusiasme for laget sitt, og så forbrødring etterpå. Jeg er så glad for at Leeds endelig har rykket opp i Premiert League igjen, vi trenger både laget og fansen der, sa en ivrig Liverpool-supporter til NyttiOs.no.

På Catten var det så fullt hus som det var lov å ha, og alle som gikk inn ble registrert med navn og nummer, med tanke på smittesporing.

Og det var Leeds-fansen som var i overtall, alt i fra 20-åringer til godt voksne menn, og alle like spente på hvordan debuten i Premier League sulle bli.

Flaggene til Leeds og Liverpool vaiet i vinden på torget i Os sentrum under kampen. FOTO: Jan Petter Svendal

Og før kampen gikk flagget til Leeds til topps i en av flaggstengene på torget, men underveis hadde selvsagt en Liverpool-supporter senket det ned på halv stang og heist Liverpool-flagget til topps.

Men det varte ikke lenge før Leeds-fansen sørget for at flagget gikk til topps igjen, og slik ble det til kampslutt.

Når dommeren blåste i fløyten var det en enorm stemning i alle avdelingene, også inne hos Liverpool fansen, som bare etter noen minutter også kunne glede seg over første scoring.

Men Leeds svarte, det sto 1-1, Nytt Liverpool-mål, Leeds svarte, 2-2, Liverpool putter igjen, og Leeds svarer, det sto 3-3, noe som hadde vært et greit resultat, men dessverre for Leeds, Liverpool får et straffe, og de vinner 4-3.

Men Leeds viser at de virkelig vil noe, så det kan bli veldig morsomt utover i sesongen.

Leeds-supporterne ropte høyest og var flest, og Leeds-flagget hang høyest på flaggstangen, men Liverpool tok de første poengene i det som ble en fantastisk fotballkamp med mange mål.

NyttiOs.no rundet av på Catten etter kampen, men det var nok en del som lot dag bli til langt ut på natt før de fant veien hjem, så fotballkampen kjennes nok i bakhodet hos en del denne søndagen.

Nå gleder vi oss til fortsettelsen i Premier League.

Leeds møter Fulham lørdag 19. september klokken 16 på hjemmebanen Elland Road, der kommer det til å koke.

Liverpool skal møte Chelsea på bortebane søndag 20.september klokken 17.30.