Museumsfergen «Ole Bull» på Lydløs minifestival

Lydløse elektriske båter var tema.


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Lydløs er elbåtfestivalen i Arendal. Festivalen skal bidra til å fremskynde overgangen til nullutslipp på sjøen, og skape engasjement rundt bærekraftige løsninger for klimaet – og for miljøet. Lydløs elbåtfestival blir arrangert av foreningen Lydløs, stiftet av Innoventi og Greenstat Energy, og blir arrangert i samarbeid med Elbåtforeningen, Arendal kommune, Arendal Næringsforening og Arendal by.

Festivalen går av stabelen i mai, men mandag ettermiddag ble det arrangert en digital minifestival hvor Klimapartnere Vestland også var med.

Her kan du se minifestivalen i opptak (Facebook).

I anledning den digitale festivalen var verdens første og helt nye elektriske museumsferge «Ole Bull» også med. Båten som Kode eier, lå til kai ved Os sjøfront, og var base for rapporter fra Os og Vestlandet.

«Elektrisk stemning hos Klimapartnere Vestland med sending fra verdens første og helt nye elektriske museumsferge Ole Bull fra Ole Bull Lysøen Museum og visning av sending for publikum på vakre Oseana Kunst & Kultursenter på Os», skriver leder for Klimapartnere Vestland, Helene Frihammer på sin Facebookside.