Har du møtt på trollene?

Like ved den gamle postveien på Søfteland går der en avstikker inn i skogen.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Vi har mange flotte områder som kan by på flotte turer i bygden, og en av dem er å gå eller sykle den gamle postveien fra Hetleflåten til Søfteland/ Bergstø.

I fjor høst ble det satt i gang med ryddearbeid og drenering av grøfter langs postveien, et samarbeid mellom Statens vegvesen, kommunen og Os Turlag.

Les også: Flott historisk turvei har blitt enda bedre

Til fots er postveien fin å gå, det vil si, i våte tider er det en del bløte partier, spesielt myren et stykke før Gåsakilen.

Ved utgangen til postveien, like ved byggefeltet i Gåsakilen, går der en smalere gruset vei inn til høyre, dette er Trollstien på Søfteland.

Veien er ikke veldig lang, men fin å få med seg når man har barn med på tur, dette kan jo være «guleroten» på en tur på postveien for de yngste.

På Trollstien møter man på tusser og troll, men av den veldig snille sorten, derfor forlanges det også at menneskene som går der er snille og lar tingene få stå i fred.

Det er også mulig å komme inn på Trollstien fra Byvegen, da går man inn i skogen fra gang- og sykkelveien, sånn ca midt mellom krysset opp til Gåsakilen og Bergstø.

På sikt er det nok meningen at man skal kunne gå inn på Trollstien fra byggefeltet i Gåsakilen.

Det er ellers mulig å parkere på gjesteparkering oppe i byggefeltet Gåsakilen, og gå den veien inn på postveien og videre ned til Trollstien eller til Hetleflåten.

God tur!

Alle foto: Jan Petter Svendal (NyttiOs.no)