«Work in progress»

Ungdommene er veldig flinke, og det kommer til å bli knalltøft på veggen når vi er ferdig.


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Under UKM i februar ble det arrangert en egen grafitti-workshop for ungdom i garasjen til Oseana. Denne ga mersmak, og mandag var noen av de som var med der, pluss en del nye, på plass i og ved Oshjørnet i Os sentrum hvor en hel vegg dekoreres.

– Vi har fått med oss 11 ungdommer, noen var med på Oseana mens andre er med for første gang. Det de gjør i dag er «work in progress», og det skal være bakgrunn til mer gjennomført grafitti som skal stå ferdig tirsdag ettermiddag, sier arrangementsansvarlig og kulturkonsulent i Bjørnafjorden kommune, Stine Kobbeltvedt til NyttiOs.no.

Marie Paulden (Doyenne) viser en av deltakerne hvordan han skal skjære ut sjablonger. FOTO: Jan Petter Svendal

Marie Doyenne er en av mange dyktige gatekunstnere i Bergensområdet, og hun er instruktør, og så har hun med seg assistenten fra Sotra som også kan kunsten.

– Det er så gøy å holde på med disse ungdommene, de er så flinke og motiverte, så dette skal bli veldig bra, sier instruktør Marie Paulsen (Doyenne) til NyttiOs.no mens hun kommer med tips til ungdommene om hvordan de skal skjære ut sjablonger.

LES OGSÅ Sjekk hvor tøft det ble! (BILLEDSERIE)

Kunstverket på veggen til Oshørnet vil bli stående frem til bygget skal renoveres, og det vil absolutt bidra til å gjøre Os sentrum mer fargerikt.

Ved siden av at de holder på med veggen utendørs, skal de i dag få lov å gå løs på de hvite veggene inne i lokalet hvor tidligere Tojo frisør holdt til på Oshjørnet.

– Rommet er basen for workshopen, og der inne lærer de å tegne og skjære til sjablonger, og tirsdag skal de få lov å gå løs på veggene der inne med sprayboksene, sier Kobbeltvedt.

FOTO: Jan Petter Svendal

Ungdommene vi snakket med på mandagen var veldig travle, men ga uttrykk for at de hadde det morsomt og lærte mye.

– Det er veldig kjekt, og vi får lære mye kult, sier en av deltakerne som har funnet frem en boks med gullfarge på.

Gjengen har og fått noen tønner og en benk.

– Vi har fått noen flotte tønner fra tønnefabrikken i Holmefjord, og så har vi fått en benk, og disse tingene skal og males og få et tøft urbant preg, og så får vi se hvor de blir brukt etterpå, sier Stine Kobbeltvedt.

Og onsdag inntar en tatovør lokalene som i dag blir dekorert.

– Torsdag kommer osingen Karoline Hille for å tatovere osingene i lokalet som i dag blir dekorert med grafitti, så det skal bli veldig kult, avslutter Kobbeltvedt.

Alle foto: Jan Petter Svendal