Legger naturen tilbake igjen

I fjor sommer ble det gravd opp, nå har kommunen lagt naturen tilbake langs Ulvenvatnet.


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

I juni i fjor gravde kommunen fra E39 og bortover langs Ulvenvatnet, nedenfor Os vidaregåande skule. Det ble og påbegynt vei fra skolen og ned mot vannet.

– Veien fra skolen skal fungere som tilkomst til en ny pumpestasjon som skal bygges nede i skråningen i forbindelse med Ohara, og gravearbeidet på andre siden har med rør som skal legges å gjøre, sa prosjektleder i Os kommune, Siril Langhelle til NyttiOs.no i juni i fjor.

Betyr dette at de to gravearbeidene skal møtes og at det blir en ny vei langs Ulvenvatnet og opp til skolen?

– Nei, når arbeidet borte ved E39 er ferdig, skal det tilbakeføres til mest mulig slik som det var før, sa hun videre.

Les også: Men ny turvei blir det ikke

FOTO: Jan Petter Svendal

De siste ukene har kommunen startet arbeidet med å legge naturen på plass igjen fra E39 og bortover langs vannet.

Det er plagt steinmasser og godt med jord oppå, så på litt sikt vil det gro til igjen, og etterhvert vil det nok ikke være mulig å se at det har vært gravd.

Kommunen har og lagt en sti i stein fra boligen ovenfor og ned til båtplassen ved vannet.

Det er og lagt ny jord helt borte ved veien, og bakken ned til turveien som går langs Ulvenvatnet har blitt bredere og mindre bratt etter at det er lagt nye masser der.

Ikke turvei
Og så vet vi at FrP lokalt har hatt i valgprogrammet sitt flere ganger at de vil lage turvei som skal kunne brukes for alle langs hele Ulvenvatnet.

– Jeg vet at det har vært tanker om å lage turvei rundt vannet, men det er altså ikke noe på gang i det aktuelle området, sa Langhelle i juni i fjor.

Og når det gjelder turvei mellom Ulven og Moberg, så har Forsvaret så langt sagt nei til dette, siden de bruker området til øvinger.