#helsesista kommer til Bjørnafjorden

Møter skoleelever på dagtid, men ønsker å møte foreldre på kvelden, Vil snakke om blant annet kommunikasjon med de unge.


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Tale Maria Krohn Engvik, kjent som Helsesista, er en norsk helsesykepleier. Engvik er utdannet sykepleier fra Høgskolen i Bergen i 2006 og helsesykepleier fra Høyskolen Diakonova i 2011. Hun driver Snapchat-kontoen «Helsesista» for å komme i kontakt med ungdom om helsespørsmål.

«Vi kan ikke forvente at ungdommer skal oppsøke voksne på støvete kontorer. Vi må møte ungdommene der de er, tilpasse vårt språk til de vi snakker med, og jobbe for å skape nærhet i digital kommunikasjon.», melder hun på helsesista.no.

Torsdag 19. mars klokken 18 kommer #helsesista, Tale Krohn Engvik, til et åpent møte på Fusa Vidaregåande skule (gratis inngang).

Først på dagen skal hun møte skoleelever, fra 8. klasse til Vg2, i gymsalen på Fusa Vidaregåande skule, ha foredrag/ samtale med dem. Temaet er ulike former for press, nakenbilder, ensomhet, psykisk helse m.m.

I tillegg møter hun fagfolkene som til daglig arbeider for ungdommene i Bjørnafjorden kommune, og i denne sammenhengen kaller hun de «Heiagjengen», i håp om at terskelen for å ta kontakt skal være så lav som mulig.

Men det blir altså et eget foredrag for voksne på kvelden, fra klokken 18 på Fusa Vidaregåande skule.

I foredraget «Våg å være» henvender hun seg til unge voksne, foreldre, besteforeldre m.fl med tema kommunikasjon, forståelse, hvem velger en å være i møte med ungdommen m.m. «Helsesista» ønsker å inspirere.

Gratis inngang!

Arrangør er Fusa sanitetsforening, Eikelandsfjorden sanitetslag.