Osing lager dokumentarfilm om rapperen Kamelen

Vi har fått en unik tilgang, og skal vise livet hans for det det er, uten sensur, sier regissør Rolv Lyssand Bjørø.


Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

«Si ingenting» blir navnet på dokumentaren om rapperen Kamelen (Kabelo Møll Mosele), og den skal etter planen være ferdig innen september i år.

Osingen Rolv Lyssand Bjørø sier til Dagbladet at dokumentaren vil følge artisten på godt og vondt.

– Vi har fått en unik tilgang, og skal vise livet hans for det det er, uten sensur. Så får folk gjøre seg opp sin egen mening. Vi tar tak i fortida hans, for å forstå den han er i dag. Han er en spennende og karismatisk person, sier han til Dagbladet.

Pågrepet igjen
Etter at Dagbladet snakket med Bjørø i forrige uke, ble Kamelen pågrepet og siktet for ran og trusler.

Han ble fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett, som besluttet å fengsle ham i fire uker etter et ran som skal ha blitt begått med pepperspray og knivtrusler i Bergen mandag i forrige uke. Han er også siktet for tilfeller av trusler.

Overfor Dagbladet forteller hans forsvarer, advokat Kathrine Liland, at artisten nekter straffskyld.

– Han kjenner seg ikke igjen i anklagene. Han begjærer seg løslatt, og vi venter nå på kjennelsen, sier Liland til Dagbladet.

Kamelen har også tidligere blitt tatt av politiet, han har blant annet sonet 20 måneder i fengsel for vold.

– Det er veldig utypisk norsk å leve et liv som Kamelen har levd, og han møter mange fordommer i det norske samfunnet, sa Rolv Lyssand Bjørø til Dagbladet noen dager før Kamelen ble pågrepet.

Satser på kino og festivaler
Bjørø forteller at det var produksjonsselskapet Goodtime Pictures som tok initiativ til dokumentaren.

– Vi satser på å få den vist på kino. Det skal være en film for alle, ikke bare fansen. Unge mennesker fra 16 til 25 er de som går mest på kino, så vi tror den har stort potensial som kinofilm, sier Bjørø.

Regissøren avslører at publikum blant annet vil få se en opphetet diskusjon backstage. Her får også Moseles manager Leo Ajkic en viktig rolle.

– Leo spiller en viktig rolle som mentor og støttespiller. En som holder Kamelen litt på rett kjøl. Musikerne stiller høye krav til seg selv, og vi fikk en krangel på kamera der Kamelen var misfornøyd med konserten, og det oppsto en heftig diskusjon. Da gikk Leo inn som mekler, sier Rolv Lyssand Bjørø til Dagbladet.