Forelegg og branntilløp

Politiet har og gitt pålegg til en godt beruset mann om å holde seg i leiligheten.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Mandag i 10.30-tiden hadde UP en fartskontroll i 50-sonen ved Jordmorsvingen på Byvegen.

To fikk forenklet forelegg, dene ene kjørte i 57 km/ t og den andre i 58 km/ t, sier politioverbetjent Anne Lyssand til NyttiOs.com.

Branntilløp utenfor kontor i sentrum
I 14-tiden mandag fikk politiet melding om et branntilløp utenfor et kontor i Os sentrum.

– Noen hadde tent på noe papir og stoff utenfor et kontor i Os sentrum. Patruljen gjorde et søk i Os sentrum og fant en kvinne og en mann i 40-årene som er mistenkt for å ha stått bak, sier Lyssand til NyttiOs.com.

De to mistenkte ble avhørt, og hevdet at de ikke hadde noe med branntilløpet å gjøre. Kvinnen skal ha kastet iskaffe etter en av betjentene, og er anmeldt for forulemping av tjenestemann. Hun ble kjørt til arresten i Bergen. Mannen ble bortvist fra Os sentrum.

Beruset mann i veibanen
I 15.30-tiden fikk politiet melding om at en veldig beruset mann gikk i veibanen i Os vest.

– Melder fulgte etter mannen, og meldte fra til oss. Patruljen rykket ut, men da var han ikke å se. Han ble senere funnet på bopel, og fikk da pålegg om å holde seg i leiligheten til i dag, sier Lyssand.

Klatret på skoletakene
Politiet har og fått melding om at unge klatrer på takene på Os barneskule.

– Det ble meldt at flere unge var observert på takene til skolen, og at det så ut som de drev med parkour. Dette er ikke greit, så vi kommer til å følge med på aktiviteten ved skolen fremover. (Parkour er en bevegelsesidrett der man har som mål å kunne komme seg fra punkt A til B på den mest effektive måten som mulig).