Åpner eventyrlig tekstilutstilling

Utstillingen sting vil blant annet inneholde et gedigent kunstverk i tekstil og en del kunstfotografier.

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Utstillingen STING åpner i Hvelvet lørdag 29. februar kl. 14, og kl. 15 blir det samtale mellom kunstneren og Anne Britt Ylvisåker, førstekonservator ved Kode kunstmuseer og komponisthjem.- Vi er svært glade for å kunne presentere en eventyrlig utstilling med den lokalt baserte tekstilkunstneren Turid Sværen, sier Kurator Evelyn Holm

Turid Sværen blant tekstiler som skal stilles ut.

Turid Sværen er født og oppvokst i Fusa, men bor og arbeider i Os, med atelier i den gamle stasjonsbygningen ved Os stasjon.

– Med andre ord er det en ekte bjørnafjording vi presenterer denne gangen.

Turid gikk ut med en bachelor fra Kunsthøgskolen i Bergen i 2004, og har ikke minst markert seg ved utstillinger i regionen, blant annet separatutstillinger ved Solstrand hotell i 2003 og Galleri Frøya i Kalvåg i 2016. Av kollektivutstillinger kan nevnes «Spor i landskap» på Tyssøy i 2003, B-Open i Bergen, 2003 og ved Galleri Oz i 2002 og 2012.

Ved siden av arbeidet i atelieret, jobber hun som miljøterapeut ved Vartun oppfølgingssenter.

Fra utstillingsteksten: 

«Turid Sværen si interesse for tekstil som materiale, og kanskje spesielt potensialet i sytråden, går heilt tilbake til barndommen. Spesielt legg ho vekt på tida der ho som ung var løpejente på Irisfabrikken her på Os, og henta trådsneller og andre ting syerskene hadde bruk for.»

«Turid Sværen sin installasjon i Hvelvet dominerer rommet frå golv til tak. Dei tekstile verk gjev assosiasjonar til planteteksturar som mose, lauv, lav og skog, men også vatn og hav.  I det ein entrer utstillinga og bevegar seg gjennom installasjonen, kan ein oppleva det heile som ei vandring i lys og skugge. Det er eit særs omfattande og tidkrevjande arbeid som ligg bak den skulpturelle virkninga i dei enkelte verka. Utgangspunktet er to ulike tekstiler og to ulike symaskin-saumar. Etter prosess og behandling, står berre saumen tilbake i to av verkene. I tillegg til dei skulpturelle verka, byr utstillinga også på fotografier. I desse vender tekstilane tilbake til sine inspirasjonskjelder i naturen.»