Flere kaier som har fått gjennomgå

Og deler av gjestebryggen er sperret av.

 

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Det har vært flere dager med mye vær, søndag også med mye vind og dønninger i havnen.

Søndag var det ganske høy flo, dønninger og en god del vind på formiddagen, og sjøen presset seg frem på flere kaikanter.

Mandag var det enda høyere flo, men roligere forhold, i natt var det rekordhøy stormflo som og tok tak i kaiene,  og denne tirsdagen var det nok en runde med høy flo og litt mer ruskete sjø.

I tillegg til at vann har kommet inn i tårnhuset i Postvegen, i kjelleren til Osøyro kolonial, hos treningssenteret i Brugata, og hos Tiny Trolls i Drageset-bygget, har vann og vind og tatt tak i flere kaier.

Les også: Vannet kom helt opp i Brugata

Gjestebryggen er stengt av på et parti mellom Essoen og Peppes. Bryggen har fått en ufrivillig bue, og det kan se ut som at fronten kan ha løsnet fra pelene som er slått ned i bunn.

Ute ved Os sjøfront lå en av bryggene til marinanen vridd når det var full flo i formiddag, og det kan se ut som at slakken på kjettingene som fester den ikke er montert for en slik flo.

Det samme skjedde også i går, men på ettermiddagen hadde kaien rettet seg igjen.

På det lille parkområdet nedenfor Osenana, mot gjestebryggen, har en god del skiver blitt presset løs av høy sjø og dønninger.

Det ligger ellers mye rusk og rask slengt rundt i havneområdet, og dette er slikt som sjøen har tatt med seg når det har vært høy flo.

Alle Foto: Jan Petter Svendal