Etablerar Skaparstovo-Bjørnafjorden Makerspace

Fem lokale skapere, gründere og kunstnere jobbar med å få ein stad der digital og analog skaparkraft kan møtes.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Skaparstovo er ein organisasjon starta av 5 skapere, gründere og kunstnere. (Marte Lene Klafstad, Vidar Bratlund-Mæland, Gerhard Just-Olsen, Daniel Lloyd Klafstad og Ørjan Setvik)

– Vi jobber for å få til et makerspace for Bjørnafjorden. Ein stad der digital og analog skaparkraft kan møtes og lære av kvarandre. Her ønsker vi gründere, hobbyister og skapere velkommen til å bruke våres maskiner som medlem, vi vil tilby kurs i trygg bruk av våre maskiner, kodekurs, sykurs, cosplay kostymelaging og mye mer, sier dei i ein pressemelding.

Skaparstovo er for tida i oppstartsfasen og jakter no på lokaler, økonomisk støtte og tillegg til allerede eksisterende maskinpark.

– Vi ser for tiden på fleire muligheter for lokaler sentralt i Os, men er avhengig av økonomisk støtte for å få ein god start.

Skaparstovo har allerede fått 50.000 i støtte frå Os for å sjå på mulighetene som finnes for oss, men er avhengig av lokale sponsorar og fond i starten.

– Vi er ein idèel organisasjon som ønsker å bidra med ein moderne maskinpark som er med på gjere Os og Bjørnafjorden enda mer attraktivt for alt frå gründere, skuler og privatpersonar.

– Vi har for tiden alt frå 3d printere, cnc fres, silketrykksmaskin,
varmepresser, vinylskjærar, platekutter til bokbinderi m.m.

Skaparstovo er med i grasrotkampanjen til Norsk tipping som kan væra med å støtta oss om vi får nok folk med.