Lanserer sin ny romanserie i Vognhallen

Bente Bratlund fikk kontrakt på 12 bøker, og handlingen la hun til Os.


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Bente Bratlund har i løpet av sin forfatterkarriere skrevet nærmere 80 bøker, og nå er hun klar med en bokserie.

Hun kom over en seriebok-konkurranse som Egmont hadde, og sendte inn et utdrag til en serie dagen før fristen gikk ut. Dagen etter fikk hun tilbakemelding om at de ville skrive kontrakt.

Bente ble nummer to i konkurransen, men fikk altså kontrakt, og er ferdig med de seks første bøkene av romanserien Hav og himmel.

Handlingen er lagt til Os i 1928, og sentral er 17 år gamle Magdalena og den mørke og vakre Sander som kommer fra de tilreisende splintene.

Torsdag, 6. februar klokken 19 lanserer Bente Bratlund sammen med Bladkompaniet, romanserien Hav og himmel i Vognhallen her i Os.

«Velkommen til boklansering i Vognhallen på Os 6. februar. Jan Haaland med venner vil spela, nyeboka mi «Hav og himmel» vil bli presentert, eg vil fortelja og lesa, forlaget blir der og tar del. Det blir fest», skriver Bente Bratlund på sin Facebookside.

Boken er i salg i butikker fra fredag.

En liten smakebit fra boken:
«Hver sommer legger de reisende – splintene – til kai, og søtten år gamle Magdalena og den mørke og vakre Sander får raskt et godt øye til hverandre. Men splintene er ikke vel ansett i bygden, og foreldrene til Magdalena har helt andre planer for henne …

– Du kom, sier han.

Hun nikker. Stoler ikke på at stemmen vil bære.

Øynene hans er så utrolig vakre. Mørke og dype, som en brønn. Han stryker luggen bakover med en hånd og smiler til henne.

Hun svelger. Det skulle ikke være lov for en gutt å være så pen.
»