Gikk over kaikanten i natt

Båt gikk ned på Hatvik.


Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

Brannvesenet i Bjørnafjorden kommune hadde ekstra beredskap før natten satte inn, og meldingen var rødt farenivå fra Austevoll til Rogaland, stormfloen kunne nå nye høyder.

Men slik ble det ikke i natt. Vannet gikk høyt langs kysten vår, men ikke så høyt at det ble veldig mye skader.

Her i Os sto vannet over kaien og inn forbi restauranten Ilya ved Brugata i natt, men det gikk ikke så mye lenger enn det vi har sett de siste årene.

Båt gikk ned
I 02-tiden ble det meldt at en båt hadde gått ned på Hatvik.

– Hatvik ferjekai en fritidsbåt har gått ned ved kaien, brannvesenet er på vei, meldte 110-sentralen i natt.

I Bergen ble bryggen stengt tirsdag kveld. Det ble lagt ut sandsekker og lenser, men i 2-tiden pakket brannvesenet sammen.

– Vannet var helt i grenseland, hadde det steget et par cm til så hadde det nok gått over bryggekanten, sier vakthavende meteorolog, Magnus Haukeland til NRK onsdag morgen.

Mer stormflo i dag
Det er en ny runde med stormflo i 14-tiden i dag, da skal vannet stige til omtrent det samme nivået som i natt, men det er meldt en del vind, og dette sammen med ekstra høy sjø kan skape mer problemer enn i natt.

Ekstremværet «Didrik» har fått rødt farevarsel. Det er ventet ekstremt høy vannstand i Sunnhordland, Rogaland, Agder og Hardanger, mens det er ventet svært høy vannstand for Møre og Romsdal, Vestland utenom Sunnhordland, Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og Buskerud.