– Lærer noe nytt hver dag

Trine Lindborg har vært ordfører i Bjørnafjorden kommune i over en måned, en måned som har vært travel, men veldig lærerik.


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Trine Lindborg (Ap) kommer fra oljebransjen, nærmere bestemt Equinor, er oppvokst i Baktjørnhaugen, og bor i dag like utenfor Os sentrum med sin mann, Per.

29. oktober overleverte Terje Søviknes ordførerklubben til Trine Lindborg, som blir historisk, siden hun er den første ordføreren i Bjørnafjorden kommune.

– Jeg hadde aldri tenkt at jeg skulle bli politiker, men engasjementet mitt for enkeltsaker førte meg der, og nå har jeg vært politiker i litt over fire år, sier Trine Lindborg.

Hvordan har den første tiden som ordfører vært?

– Det er litt uvirkelig, men utrolig kjekt. Så langt har jeg lært noe nytt hver dag, og jeg har fått møte mange nye fine mennesker. Senest i dag, har jeg vært på Luranetunet og gjort stas på en 100 åring. Hun var helt fantastisk, og satte stor pris på besøk, og for meg var det veldig givende, sier Trine Lindborg når vi møter henne på kafe i Os sentrum før helgen.

Les også: Det vert ikkje eiendomsskatt

Med sammenslåingen av Os og Fusa til Bjørnafjorden kommune, er det også store utfordringer, ikke minst når det gjelder økonomi.

– Det har jo kommet frem i mediene de siste ukene at det blir en stor utfordring når det gjelder økonomien, både for 2020 og 2021. Jeg tror ikke folket i Bjørnafjorden går rundt og tenker på kommuneøkonomi til dagen, vi må først og fremst levere gode tjenester til folket, og det skal vi få til.

Hva med eiendomsskatt, klarer dere å holde lovnaden om ikke å innføre dette?

– Det blir ikke innført eiendomsskatt i Bjørnafjorden kommune, sier Lindborg.

Kritikerne mener at det er for mange partier involvert i styringen av Bjørnafjorden kommune for den neste fireårsperioden.

– Vi er flere partier enn det som har vært involvert i styringen av Os de siste 20 årene, men vi samarbeider veldig godt, så jeg har god tro på at dette skal gå veldig bra.

Frykter du at opposisjonen de neste fire årene skal bli for tøffe?

– Nei, vi må tåle at de vil være litt mer frempå, slik også vi har vært den tiden vi har sittet i opposisjon. Mange av sakene som blir stemt for i kommunestyre og formannskap er det full enighet om, og i saker som det er uenighet om, tror jeg at opposisjonen vil opptre ryddig, sier Trine Lindborg.

Trine Lindborg trer for alvor inn som ordfører når Os og Fusa fra 1. januar blir til Bjørnafjorden kommune, og vil da også kunne bære et helt nytt ordførerkjede med et nytt kommunevåpen.