Brann i naust tilknyttet leiligheter/ næringsbygg

Åpne flammer og kraftig røyk fra naust.Kvinne og baby er evakuert.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Like før klokken 10.30 ble det meldt om brann i bolig på Søvikneset.

– Melding om brann i enebolig. Skal ikke være personer inne i huset. Nødetater på vei, melder Vest politidistrikt.

Da brannvesenet er fremme litt senere, viser det seg at det er åpne flammer og kraftig røyk fra naust på adressen.

Brannvesenet melder at det er en kraftig brann i næringsbygg/ boliger, og at de ikke har kontroll klokken 11.05.

– Brannvesen jobber på stedet, brenner i et naust. Naust tilknyttet et bygg med flere leiligheter. Foreløpig evakuert en dame og en baby, melder Vest politidistrikt.

Det dreier seg om et meget stort bygg med både leiligheter og selskapslokaler, og styrker fra brannvesenet i Bergen er kalt ut, det samme er brannbåten.

– Brenner fremdeles i naustet og det er røyk i leilighetene som ligger i tilknytning til naustet. Skal ikke være spredningsfare til omkring liggende hus per nå, melder operasjonsleder ved Vest politidistrikt klokken 11.15.

Har fått ut brennende cabincruiser
Klokken 12 melder brannvesenet at det fremdeles brenner i naustet, men at de tror de har kontroll i forhold til resten av bygningsmassen.

– Vi tror vi skal klare å holde brannen til naustet, men det er mye røyk oppover i leilighetene, sier brannsjef Eivind Hovden til NRK Hordaland.

Det er i naustet hvor selskapslokalene og båten som frakter gjester står, at det brenner.

– Det ble gjort forsøk på å få ut båten tidligere med Lysøen sin båt, men da lyskkes de ikke. Men nå har brannvesenet  fått cabincruiseren ut, og den ligger ute på fjorden og brenner, sier reporter Cato Kristensen til NRK Hordaland klokken 12.03.

Har kontroll                                  Brannvesen har meldt kontroll på brannen. Brenner fremdeles i en båt som er slept ut av naustet