– Vil gjerne ha flere private med

Mange skoler, barnehager og bedrifter har meldt at de vil bygge til pepperkakebygden som åpner i Brugata i slutten av november.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

I år har Os sentrum fått låne lokalene i Askvikgåden AS til pepperkakebygden, i lokalene hvor Os apotek tidligere holdt til i Brugata, og disse lokalene er på hele 330 kvadratmeter.

– Bli med å lage den største og flotteste pepparkakebygden Os har sett. Vi ønsker oss favorittbygget ditt eller favorittstedet ditt i pepperkakedeig. Du kan gjerne bake skolen, barnehagen eller arbeidsplassen din, eller kanskje huset der du bor? Alle får selvsagt full kunstnerisk frihet, meldte Os kommune i oktober.

God respons – plass til flere
Når vi tar en telefon til kulturkonsulent Stine Kobbeltvedt, så er hun veldig entusiastisk og kan fortelle at responsen har vært god, men at det er plass til enda flere.

– Det er mange skoler, barnehager og bedrifter som har meldt seg, men vi har plass til flere, siden vi i år har så store lokaler, sier Stine Kobbeltvedt til NyttiOs.com.

– Vi er veldig glad for hver eneste som har meldt seg, men det hadde vært veldig kjekt hvis enda flere private hadde samlet seg for å lage noen fine pepperkakebygg, sier hun videre.

Planen er at de store lokalene i Brugata skal åpnes opp slik at folk kan gå inn og kikke på årets pepperkakebygd.

– Det blir åpning på fakkelfredagen 29. november, og så er planen å holde åpent på ettermiddager og i helgene frem mot jul. Er det skoler og barnehager som har lyst å se på pepperkakebygden på dagtid, så vil vi prøve å åpne opp for dette, sier Kobbeltvedt

Den offisielle åpningen blir altså fredag 29. november, men for å være sikker på at en ny flott pepperkakebygd skal være på plass, må alle bidrag være levert innen mandag 25. november.

Meld fra at dere blir med til kulturkonsulent Stine Kobbeltvedt på e-post, stko@os-ho.kommune.no eller leder for Os sentrumsforening Jeanett Kallekleiv på e-post, jeanett@ossentrum.no.

Her i Brugata kommer årets pepperkakebygd. FOTO: Jan Petter Svendal