Skisesongen starter på lørdag

Voss er først ut, men Myrkdalen håper å være i gang om en uke.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Vi har vært gjennom en periode med kuldegrader og noen mindre snødropp, noe skisentrene har utnyttet.

Både Voss, Røldal, Eikedalen og Furedalen har produsert snø i det siste, mens Myrkdalen håper å være i gang med produksjon i løpet av de neste dagene.

– Vi har investert i nye snøkanoner og lanser for ca 15 millioner kroner, og håper å få snøproduksjonen om kort tid, sier nestleder i Myrkdalen, Trygve Trondsen når vi er innom torsdag.

Det er skikkelig vinterlig i Myrkdalen, og ligger ca 10 cm med tørr snø nede i anlegget, og mer oppe.

Test av snøen i Myrkdalen. FOTO: Ole Vidar Søviknes

NytttiOs testet snøen i bakken torsdag, fin og kjøre i, men det var såpass tynt at vi var gjennom flere steder.

Myrkdalen har ellers fått opp et nytt leilighetsbygg nede ved hotellet, ny bro over til langrennsområdet, et anlegg i en løype ovenfor hotellet hvor skikjører kan ta sin egen tid, og konkurrere mot denne. Det vil og gå buss mellom Myrkdalen og Flåm hver dag  fra 24. desember og utover i sesongen.

Foto: Jan Petter Svendal

Voss åpner på lørdag
På Voss har de fått ny gondolbane, og spenningen er stor før en ny sesong. Oppe i fjellet ligger det noen cm med villsnø, men de har brukt snøkanonene flittig i det siste, så lørdag 16. november åpner de familieløypen og et barneområde

«Me opnar skianlegget laurdag 16. november. Voss Gondol, Trollbakken (nytt barneområde på Hangurstoppen) og Tråstølsheisen går. Trollbakken og Familieløypa (ned til Tråstølen) er opne», melder Voss resort.

På Kvamskogen har det og kommet litt villsnø, og på toppene ligger det litt, men nede er det bare et tynt lag.

Både Eikedalen og Furedalen har produsert snø i det siste, men de trenger mer kulde fremover for å kunne produsere mer, og helst også mer villsnø. De har begge planer om åpning i midten av desember, men åpner tidligere hvis de har nok snø.