Spillemennene i Vamp er tilbake

Vamp er klar for et nytt besøk i Oseana, og det loves både gode gamle klassikere og nye låter fra albumet «Brev» som kom i høst.

Følg NyttiOs.com på Facebook og få nyhetsoppdateringer!

Lørdag 16. november klokken 19 er det igjen klart for konsert med folkekjære Vamp i Oseana, og det er fremdeles godt med billetter til konserten.

Vamp tilhører eliten av norsk musikkliv. De har utviklet et spesielt uttrykk i møtet mellom musikk og lyrikk som har truffet den norske folkesjelen. Som været på vestlandet er de fulle av kontraster, fra det voldsomme og dramatiske til det lune og inderlige. Gjennom 26 år har de spilt inn 14 album og høstet mye heder og ære.

De har solgt over 1 million plater og bl.a. mottatt 5 Spellemannpriser og Prøysenprisen . Katalogen er full av kjente og kjære sanger som de øser av på konsertene sine, og i tillegg får publikum også høre noen nye sanger fra deres nye album, ”Brev” som kom i høst.

Vamps nye album har altså tittelen «Brev».

I fjor vinter begynte Øyvind Staveland å skrive ny musikk. Ofte er det ord og tekstlinjer som inspirerer ham, og han pakker alltid med seg lesestoff når han drar på turné. En dag han satt og leste et av Kolbein Falkeids dikt, slo det ham at det var nesten som å lese et brev fra dikterhøvdingen. Dermed var frøet til albumet sådd. Tre av sangtekstene er dikt fra Falkeids hånd, tre er levert av andre tekstforfattere, og tre er skrevet av Vamp-medlemmer. Den endelige mottakeren er selvsagt publikum. Men på veien dit har disse musikalske brevene blitt sendt mellom forfattere, sangere og musikere flere ganger.

– Et nytt solid Vamp-album med en perle av en tittellåt, skriver Aftenposten om den nye platen.

Vamp består i dag av:
Øyvind Staveland: Fele, fløyter, vokal, bratsj, trekkspill
Jan Toft: Vokal, gitar
Odin Staveland: Trommer, vokal, piano, perkusjon, trekkspill
Stian Tønnesen: Gitarer, mandolin, tenorbanjo, kor
Kjetil Dalland: Bass, kor
Lars Eirik Støle: Orgel, prophet, trekkspill, kor