Stjal 150 hk båtmotor

Dette er det fjerde utenbordsmotor – tyveriet i fra Os denne høsten.


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

I løpet av høsten har det forsvunnet store båtmotorer fra Særvoll og Lønnevågen i Strøno, og søndag fikk politiet melding om det fjerde tyveriet her i Os. Denne gangen fra en båt som sto på henger ved Askvik brygge.

Motoren, en 150 hk Suzuki, skal ha blitt stjålet i tidsrommet mellom klokken 20.45 og 21 søndag kveld, så her har kjeltringene vært effektive.

Politiet var mandag på stedet og sikret spor, men trenger hjelp fra publikum, så har du sett noe mistenkelig ved Askvik brygge i løpet av søndagskvelden, ønsker politiet tilbakemelding på telefon 56 30 39 00.

– Vi har sett deler av tyveriet på overvåkingskamera, derfor er vi så konkret med tidspunktet, men vi har ikke klart å få noe signalement på på personer, så vi trenger tips fra bublikum, sier politioverbetjent Atle Birkeland til NyttiOs.com.

Politiet har ellers vært ute med påminnelser til osingene flere ganger denne høsten, om at de må sikre båter og motorer godt. De har og patruljert hyppig i de største båthavnene i bygden.

– Folk må fortsette å føælge med, og bry seg om hverandres eiendeler, og sees det noe mistenkelig, så meld fra til politiet.

Men det er ikke bare i Os det har vært tyverier av store båtmotorer. I løpet av høsten er det meldt om tyverier fra Eikelandsosen, Øygarden og Sotra her på våre kanter, men også andre steder i landet har lignende tyverier funnet sted.