Dyreliv, julegrøt og nissebesøk

Øvreeide Gard tenker jul, og inviterer skoler, barnehager og institusjoner til adventstid.


Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

Øvreeide Gard ligger ved Hegglandsdalsvegen, ca 10 minutters kjøring fra Os sentrum, og dette har vært en populær plass for osingene å ta turen i løpet sommeren og nå i høst.

Som i fjor, har de blant annet arrangert familiedag, flyshow, pub-kvelder og dansekvelder, og så har de populære middagsserveringer, blant annet torsdagen med raspeballer.

Men Øvreeide Gard har også stått for barnedåper, bryllup og barnebursdager, og har fått gode tilbakemeldinger.

Forbereder førjulstiden
Det er ennå en stund til adventstiden og jul, men Øvreeide Gard forbereder dette, og går i disse dager ut og inviterer skoler, barnehager og institusjoner til adventstid.

– Fra mandag 25. november og frem til jul er teltet pyntet til jul og det blir god  julestemning på gården, sier Tore Øvreeide.

– I løpet av besøket plukker vi egg og mater og ser til at dyrene har det fint i adventstiden. Deretter går vi inn og spiser julegrøt, pepperkaker og drikker saft/ kakao. Og så kommer julenissen til gården i hest og vogn, og han har med seg pakker til alle barna

Etter nissebesøket blir det eventyrstund og visning av en klassisk julefilm fra Disney.

– Er det noen skoler, barnehager eller institusjoner som har lyst å ta turen, så ta kontakt med oss, sier Tore Øvreeide.