Symposium nummer to nærmer seg

Etter tre ukers pause, vil symposium nummer to starte i Vognhallen til uken, og med flere kjente kunstnernavn.


Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

I tiden 29. juli til 4. august vil nemlig 12 kunstnere igjen ta fatt på arbeid med stein. Denne gangen skal de gjøre rullestein fra Jæren om til flotte skulpturer.

Og det kommer som vanlig kunstnere fra flere land. Arne Mæland, Vidar Bratlund Mæland og osingen Knut Hetleflåt er med.

Italienske Elena som var med på det første symposiet, Gissella fra Argentina som og var med på det første, og Boutros fra Syria kommer også.

Og så kommer det flere kjente navn som har vært med på tidligere symposium, og noen nye.

Dette symposiet er et samarbeid mellom G. C. Rieber Fondene, Galleri Solbakkestova og Os kulturutvikling.

Lørdag hadde Arne Mæland med seg vertsfamiliene til kunstnerne på en liten informasjonsrunde i Solbakkestova.

Der fortalte han at kunstnerne kommer til helgen, blir en uke, at de spiser frokost hos familiene de bor hos, lunsj i Vognhallen og middag i Oseana og på en bytur til restaurant Kranen i Solheimsviken i Bergen.

– Det er fint hvis dere er litt sosiale og gjerne tar frokosten med kunstnerne, og så er det kjekt hvis dere tar de med på annet, for eksempel en tur på fjorden i båt for å fiske litt, sier Arne Mæland.

Ellers skal kunstnerne være med på litt forskjellig på kveldstid, og så blir det salgsutstilling av småskulpturer de har med i Vognhallen. Åpning blir onsdag 31. juli klokken 17.

Skulpturene som blir skapt på dette symposiet, vil bli gitt til dugnadsgjengen som står på for å tilrettelegge friluftsområder i og rundt Bergen. Blant annet på Smøråsfjellet, hvor de har tilrettelagt veldig mye.

I bresjen for dugnadsgjengen, har Kristian Rieber stått, og det er han som sammen med Arne Mæland har tatt initiativ til dette andre symposiet.