Røkke-skute som ligger ved Oskaien?

Eieren blir plukket opp i løpet av en dag eller to.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

Onsdag ettermiddag kom det inn et smykke av en skute til Oskaien, men denne gang dreier det seg ikke om de gamle klassiske som nå har forlatt byen, men en topp moderne seilbåt som er hele 43 meter lang, 9,5 meter bred, og som har en mast på nesten 60 meter.

Mannskapet på båten kunne kose seg med en kald øl da NyttiOs.no var innom, men de er i beredskap, for eieren skal ikke være så langt unna.

– Vi drar kanskje fra Os om et døgns tid, og så plukker vi opp eieren ett eller annet sted på veien, sa en av mannskapene på båten til NyttiOs.no.

Så det er ikke du som er eieren?

– Skulle ønske det var, men det er det definitivt ikke sa han videre, og hørtes ut som han kunne være fra New Zealand eller Australia.

Les også: Pulserende byliv på Tall Ship Race i Bergen (BILLEDSERIE)

Båten kan minne litt om Kjell Inge Røkke sin tidligere seilbåt «Aglaia», men den skal ha vært over 66 meter lang og ha hatt en mast på 86 meter, og den ble solgt i 2014.

SE FLERE BILDER AV BÅTEN HER!

Men vi snakker uansett stor seilbåt med en fantastisk comfort. ikke minst for gjestene og eieren, men og for mannskapet.

Og med de gode værmeldingene som vi har fremover, så blir nok båten å se i norske fjorder en stund. Mannskapet satt og laget rute på kartplotteren da vi var på kaien.