Pulserende byliv på Tall Ship Race

Og det ble et herlig sommervær på den siste festdagen i Bergen, før skutene i dag drar videre til Danmark. STOR BILLEDSERIE!

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

For femte gang kunne Bergen søndag ønske seilskuter fra mange land velkommen.

I motsetning il sist (2014), var det denne gang gråvær og regn som møtte mannskaper og besøkende i byen på søndag, men det la ikke den store demper på det storfine besøket i byen.

FOTO: Jan Petter Svendal

Arrangørene av Tall Ship Race i Bergen håpte på en halv million besøkende i byen mellom de syv fjell de tre dagene nærmere 60 seilskuter har vært samlet i Bergen.

Også mandagen ble av den grå sorten, men ut på tirsdagen kom det sol og varme, og folkelivet ble deretter.

Det kokte med folk som ville se skutene, handle i de mange bodene og få med seg underholdning på scenene på Bryggen og Koengen, og det var bare smil å se.

Og på utestedene rundt i havneområdet var det fullt på hvert et sete, så folk måtte stå i kø hvis de skulle sikre seg en plass for å innta mat og drikke i solen.

Les også: For en by, for en stemning og for en folkefest! (2014)

I dag klokken 11 legger skutene fra kai i Bergen, og først i konvoien ut til Askøy er Statsraad Lehmkuhl, og så følger de andre på, før konvoien løser seg opp og kampen om å komme først til Danmark er i gang.

Joda, Bergen har vært et godt vertskap for Tall Ship Race 2019, og det ga også mannskaper vi snakket med tilbakemeldinger på.

Og så var det jo veldig kjekt at byen kunne bli vist frem både med regn og deilig sommervarme.

Alle foto: Jan Petter Svendal