Sydlandsk stemning på Osdagene


Fullt med folk i sentrum, langs bryggene og på symposiet i Vognhallen. I dag var det virkelig liv på Øyro! BILLEDSERIE!

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

NyttiOs.no sin eneste, og dermed utsendte, rundet hjørnet på Lundehjørnet i 12-tiden, og hva fikk vi se, jo, et folkeliv som sammen med solskinnet gav gode assosiasjoner til mer sydlandske strøk.

I dag var det rett og slett en strålende stemning, i et sentrum som bød på boder med politikk, godis, spennende mat, matoljer, helseprodukter, biler, kajakker/ utstyr, treningstilbud, og mye mer.

HERLIGE SMIL PÅ DAG TO AV OSDAGENE

Og så var det moteshow med nærmere 30 små og store modeller, som representerte en god del av veletablerte og nyere butikker i sentrum. Og etter moteshowet var det treningsshow fra treningssenteret Sprek og Blid.

Og Os håndball hadde badeand-slepp i Baronselva klokken 14, med fine premier til de som hadde kjøpt raske ender.

En nyvinning var på plass i Brugata i dag, og det var en smart liten fotballbane som Jadakameratene hadde med seg. Der var det yrende liv med både små og litt større, som alle prøvde å putte ballen i mål.

Ute i havnen var det og et herlig folkeliv, både ved og på den nye sykkelbanen, og langs gjestebryggen, både på kaien og i båter, koste folk seg i solen.

FLOTT ÅPNING PÅ OSDAGENE

Askeladden stilte med noen av sine nyvinninger, og mange ville kikke nærmere på båtene.

– Det har vært mye folk innom her i dag, og veldig mange har vært om bord for å kikke nærmere på båtene, sier Henrik Askvik hos Askeladden.

Bjørnafjorden Opplevelser fra Lepsøy, meldte og om god respons på kajakkpadlingen ved Oselvarverkstaden.

– Det har vært veldig bra her hos oss, og vi fikk til og med politikere oppi kajakkene i dag til en liten konkurranse, så vi er veldig fornøyd, sa en av jentene til NyttiOs.no.

FLOTTE KUNSTVERK KOMMER UT AV STEIN OG TRE

I Vognhallen fortsatte kunstnerne på sine verk i dag, og med mye folk i sentrum, var det naturlig at det også kom en del bort for å se de jobbe med skulpturene, og for å se på utstillingen innendørs.

Tre dager med Osdagene er dermed over, og vi kan vel si at det har vært en fin stigning i programmet, og æren for å binde det sammen får Os sentrumsforening, Os kommune, og ikke minst Christoffer og Marthe hos nyetablerte Fjordfolk AS.

Og mens NyttiOs.no sitter og skriver lørdag ettermiddag, surrer nok Fjordfolk As ennå rundt i sentrum for å bli ferdig med ryddingen etter tre festlige dager.

Vel blåst!