LOs sommerpatrulje er på veien igjen

Flere hundre unge tillitsvalgte i LO vil i ukene fremover besøke ungdom i sommerjobb, for å påse at lover og avtaler følges.

Følg NyttiOs.no på Facebook og få nyhetsoppdateringer!

Mandag 24. juni startet LOs sommerpatrulje, som i ukene fremover skal besøke ungdom i sommerjobb over hele Norge.

Ungdommens arbeidsvilkår er viktig for LO, og ungdom skal ikke behandles annerledes enn øvrige arbeidstakere.

– Mange unge har sitt første møte med arbeidslivet gjennom sommerjobben. LO mener det er viktig at ungdommen blir tatt godt vare på i sommerjobben, og at det første møtet med arbeidslivet blir en positiv opplevelse. LOs sommerpatruljes viktigste oppgave er derfor å informere ungdom om egne rettigheter i arbeidslivet, og veilede dem når ting går galt.

Det finnes dessverre arbeidsgivere som utnytter ungdom, nettopp fordi unge ikke kjenner sine rettigheter i arbeidslivet.

– Hvert år ser vi unge arbeidstakere som ikke får lønn som avtalt, jobber for mange timer, ikke får lønnsslipp og arbeidskontrakt, opplever trakassering og forskjellsbehandling, eller er satt til å utføre arbeid som er til skade for deres trygghet, helse og utvikling.

LO har en egen informasjonstjeneste for ungdom i sommerjobb. Her kan ungdom få svar på spørsmål om rettigheter og plikter i arbeidslivet, eller de kan tipse oss om arbeidsgivere som utnytter ungdom.

Alle som lurer på noe i forhold til jobben sin, kan kontakte sommerpatruljens informasjonstjeneste fra 15. juni, enten på telefon 8-100-1999, e-post sommerpatruljen@lo.no, eller ved å sende en sms: SP <ditt spørsmål> til 2030.

 

Kontaktperson for Sommerpatruljen i LO Hordaland:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s