– Et veldig bra publikum

Det var stinn brakke da nystartede Waterwagon hadde sin debutkonsert på Baronessen i helgen.


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

I slutten av mai ble det kjent at et nytt lokalt band hadde øvd i stillhet i mange måneder, og til og med hadde singelen «Go for tommorow» klar.  Waterwagon er altså en realitet.

Men det stopper ikke der, for nok en singel kommer i august, og i september kommer albumet som har fått tittelen «Go for tommorow».

Vokalistene Leif Østrem og Øyvind Hægland i fin flyt på scenen lørdagskvelden. FOTO: Ole Vidar Søviknes (ProHD.no)

Og bandet består blant annet av kjente lokale navn som Magne Lunde, Ole Amund Gjersvik, Leif Østrem, og så er Øyvind Hægland både tekstforfatter, låtskriver og vokalist.

Lørdag klokken 23.15, gikk de på scenen på en før release-konsert på Baronessen i Os sentrum, og i salen var 120 forventningsfulle publikummere på plass.

Og de hadde lov å være forventningsfulle, for singelen som kom ut i mai, har vist at bandet hadde noe spesielt på gang, men ville dette holde når de skulle servere alle de 14 låtene som kommer på albumet, pluss en ny låt?

Joda, Waterwagon leverte. NyttiOs.no har fått tilbakemeldinger fra ganske mange osinger som var på konserten, og det er kun positivt å høre fra dem i ettertid.

«Gratulerer med strålende debut. Musikken var fengende, kompet var kompakt og vokalistene var tunet til fingerspissene. Vi gleder oss til fortsettelsen», meldte en tilhører tilbake til bandet etter konserten.

– Vi spilte fra klokken 23.15 til klokken 01, kun avbrutt av en liten pause, og allerede i den fikk vi mange tilbakemeldinger på at det vi gjorde var bra, sier Øyvind Hægland, som ikke var helt landet da vi snakket med ham mandag.

Var du nervøs før konserten?

– Jeg husker ikke om jeg var nervøs, men jeg var nok litt preget, men det gikk heldigvis veldig bra, sier Hægland.

Fikk dere i bandet oppsummert etter konserten?

– Det ble mye prat med publikum etter konserten, og flere av oss kjørte hjem rimelig kjapt etter spillingen, så vi har ikke fått snakket noe særlig sammen etterpå.

Også Baronessen var strålende fornøyd med å ha Waterwagon på scenen.

«Teamet på Baronessen vil takke alle for en fantastisk kveld. Og ikke minst vil vi takke alle i Waterwagon for at de ville gjøre denne gesten med å gi våre alltid hyggelige gjester og oss en smakebit på hva de skal release til høsten og det er ikke noen tvil om at dette bandet har noe å fare med. Et knippe fantastiske musikere som virkelig rettferdiggjorde det flotte arbeidet som låtskriver Øyvind Hægland har lagt ned. Vi ønsker Waterwagon all lykke fremover og håper at vi får se dem på scenen vår ved en senere anledning», meldte innehaver på Baronessen etter konserten.

Nå blir det øvinger som gjelder for. Waterwagon, og så slippes en ny singel i august, før det blir release-konsert og plateslipp i september.

– Vi har booket Madam Felle til release-konsert 18. september, og det gleder vi oss til, avslutter Øyvind Hægland til NyttiOs.no.

Alle foto: Ole Vidar Søviknes (ProHD.no)