– Fantastiske skulpturer på utstillingen

I Vognhallen kan du tirsdag være med på åpning av salgsutstilling med mindre skulpturer som passer perfekt i et hjem i Os.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

I helgen kom kunstnerne til 20-års jubileet for Os Internasjonale Skulptursymposium, og mandag morgen var de i gang med stein og tre.

– Vi hadde en flott åpning med kunstnere og inviterte gjester her søndag kveld, og i dag kom de i gang, sier Randi Hjertaas i Os Kulturutvikling når vi er innom Vognhallen mandag ettermiddag.

Og ute i hallen er marmorstøvet for alvor begynt å sveve, slik de fleste osingene har blitt kjent med gjennom de 20 årene symposiet har eksistert.

Mens inne i de flotte utleielokalene til kulturutviklingen var det rigget for kaffe og en matbit.

Men så var også mye på plass til en utstilling som åpner tirsdag kveld (22. juni) klokken 19. Da åpner nemlig en utstilling med små skulpturer som kunstnerne har med seg.

– Det er fantastisk flotte småskulpturer som passer perfekt i et hvert hjem i Os, sier Arne Mæland i Os kulturutvikling, og da tar jeg ikke i, sier han videre.

Og utstillingen kommer virkelig til å bli fin, ikke minst fordi det er nydelige arbeider som stilles ut og er klar for å komme hjem til osingene.

– Du finner ikke noen utstilling i Norge som er finere enn denne nå, sier Arne Mæland, og oppfordrer osingene til å ta turen tirsdag kveld.

Og så må du samtidig merke deg at det blir gratiskonsert med Steppin Out og gjester på torsdag 27. juni klokken 19.30.

Disse kunstnerne er med på årets symposium: 
Anne Karin Krogevoll (Noreg)
Rune Hjermann (Noreg)
Boutros Romhein (Syria)
Elena Saracino (Italia)
Petre Mogosanu (Romania)
Marton Varo (Ungarn)
Naguib Moein (Egypt)
Gissella Garcia (Uruguay)
Flavia Robalo (Argentina)
Marcela Romagnoli (Chile)
Isao Sugiyama (Japan)
Jacob Cartwright (Australia)

Alle foto: Jan Petter Svendal