Nytt sykkelregister gjør det enklere å finne eierne til stjålne sykler

 

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

10 400 sykler ble meldt stjålet i fjor ifølge Finans Norge. Med et nytt sykkelregister, er det kanskje håp om at færre sykler blir stjålet, og at flere kommer til rette igjen.

Bikemember leverer de samme tjenestene som tidligere Falck sykkelregister, men på en mer fleksibel og billigere måte. Sykkelen registreres på nettsiden bikemember.no. Oblaten du får i posten festes på sykkelen. Selv om oblaten kan skrapes av, er det ikke enkelt, og i tillegg til oblaten registreres sykkelens rammenummer.

– Vår erfaring er at sykler merket med oblaten fra Bikemember, er mindre attraktive blant sykkeltyvene, fordi tyven vet at andre kan slå den opp i sykkelregisteret. Og om sykkelen skulle bli stjålet, øker sjansen for å finne den igjen om den er registrert hos oss, forteller daglig leder for Bikemember, Ole Jørgensen.

Om sykkelen din blir stjålet registrerer du det på nett eller via kundeservice. Om noen skulle finne sykkelen, enten den ligger i en grøft eller ute på en «kjøp og salg»-side, kan de scanne oblaten, eller slå opp rammenummeret på sykkelen, og få kontakt med deg. Både du og finner av syklen er som utgangspunkt anonyme, da dere kommuniserer via Bikemember’s nettside.

– Etter at Falck sluttet å drifte og solgte sykkelregisteret sitt, mente vi det var plass til et mer moderne register, sier Jørgensen.

– Bikemember er det eneste sykkelregisteret som lar finneren ta kontakt direkte med sykkeleieren. Med denne løsningen håper vi at nordmenn kan hjelpe hverandre, så politiet kan bruke ressurser på viktigere oppgaver.

Å registrere en sykkel koster 149 kroner i året, eller 299 kroner for alle familiens sykler. Er sykkelen registrert i sykkelregisteret, og er forsikret, kan du spare opp mot 2.000 kroner i egenandel om sykkelen blir stjålet. Bikemember er FG-godkjent, som betyr at de er godkjent av forsikringsselskapets bransjeorganisasjon.