Christina serverte tirsdags-TacOs

Hun har laget mat siden hun var liten. Nå er hun godt i gang med to års læretid hos Osøyro kolonial.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

De som har vært og smakt på noen av rettene som Osøyro kolonial har solgt utenfor butikken, har nok og hilst på Christina. Hun var der sist for bare halvannen uke siden, og da var det burger som sto på menyen.

Tirsdag formiddag var hun igjen på plass, og denne gang var det en smakfull taco-variant, grovt nanbrød, lammekjøtt, strimlede grønnsaker og taziki, og selvsagt med navnet TacOs.

Christina Hernes passer nan-brødene utenfor butikken. FOTO: Jan Petter Svendal

– Det er kjekt å stå her å selge til folk som kommer med hyggelige tilbakemeldinger, men jeg trives best bak på kjøkkenet, sier sjarmerende og litt beskjedne Christina Hernes til NyttiOs.com.

Les også: Burgerne fikk «bein å gå på»

Inspirert av foreldrene
Christina har de siste to årene gått på kokk og servitørlinjen på Fusa Vidaregåande skule, og er nå godt i gang med to års læretid hos Osøyro kolonial.

Og hun har blitt inspirert til å lage mat av foreldrene.

– Jeg har vært med på å lage mat hjemme siden jeg var ganske liten, så jeg har nok litt ubevisst blitt inspirert til å gå denne veien av mine foreldre, og så er jo pappa kokk, sier hun og smiler.

Selv om Christina bare har gått i lære hos Osøyro kolonial i noen måneder, har hun vært med mye lenger.

– Jeg har vært med å jobbe litt her siden de startet, og så var det jo veldig kjekt at jeg fikk læreplass her, sier hun til NyttiOs.com.

Populært med TacOs
Mens vi står og prater med Christina, siger det på med lunch-sugne osinger som har fått med seg at det er gateservering av TacOs.

– Jeg fikk med meg på Facebook i går kveld at det var taco på gang, så derfor er jeg her nå. Det er veldig bra at de stikker ut på gaten slik, det skaper jo samtidig litt liv i sentrum, sier en av de mange som kommer innom for å kjøpe mat.

Og Christina har vært sterkt involvert i maten som serveres.

– Jeg har laget nan-brødene og har og vært med på å lage til det andre, og det har vært kjekt.

Hva liker du best å gjøre?

– Jeg liker veldig godt å være med på å lage og legge opp tapas, som vi lager og leverer ut til mindre og større selskaper.

Ønsker å fortsette etter læretiden
Hun trekker ellers frem at det er mye variert arbeid hun får gjøre.

– Jeg gjør masse forskjellig og får lære mye.

Hva er planen din når du er ferdig utdannet kokk?

– Jeg har ikke noen store planer, jeg håper først og fremst at jeg får fortsette å jobbe her hos Osøyro kolonial, hvor jeg trives veldig godt.

Og det er nok ikke siste gang osingene ser henne servere noe godt utenfor butikken.

– Det er kjekt at folk kommer, så vi skal prøve på å gjøre dette innimellom, avslutter hun