Dette er jo ikke bra nok

Rullestolbrukere og folk med rullator sliter når de skal over veien her.


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Det har vært påkjørsler, en dame ødela både tenner og armer etter fall, og det har generelt vært mange nesten-fall på veien i gangfeltet fra Sparebanken vest og over mot gjestebryggen og Esso.

I sommer ble det endelig tatt tak av Statens vegvesen, det vil si, de fjernet brostein i veibanen, og tilbake sto noen voldsomme dumper, både der og i gangfeltet fra Busstasjonen og over mot Esso.

Etter en del kritikk kom de tilbake og ferdigstilte nesten gangfeltene, det vil si, det ved Busstasjonen er ferdig med knekt kant slik at alle kan komme seg trygt over veien.

Her er det ikke lett for en rullestolbruker å komme over. FOTO: Jan Petter Svendal

Men gangfeltet ved Sparebanken vest er ikke spesielt bra, ihvertfall ikke for rullestolbrukere og folk som er dårlig til beins.

– Jeg skjønner hvorfor du tar bilder her. Dette er rett og slett ikke bra nok, sier en dame vi treffer torsdag ettermiddag, og viser til murkantene på begge sider av veien som stopper en del fra å komme seg greit over.

Når NyttiOs.com tar kontakt med Agnete Haugland. avdelingsleder på samferdsel / VA i Os kommune, får vi en bekreftelse på at noe er på gang.

– Jeg var i kontakt med Statens vegvesen for et par dager siden, og fikk da beskjed om at de var på saken så snart været bedret seg. Det skal lages et opphøyd gangfelt over veien der, så det blir nok bra for alle å gå over når det blir ferdig, sier Haugland til NyttiOs.com.

Det er og lagt opp ledninger til gangfeltet, så når alt er ferdig blir det også lys.

FOTO: Jan Petter Svendal