Fikk inn over 100 meldinger

Stormen «Helene» herjet vilt både i Os og resten av distriktet onsdag kveld.


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Som meldt, kom det kraftig vind utover onsdag ettermiddag og kveld, og den tok for seg både i Os og ellers i Hordaland.

– Det har vært sterk vind i store deler av distriktet, og fra onsdag kveld kl. 1800 har politiet mottatt totalt 133 meldinger om ulike naturskader. Det er ikke meldt om alvorlige personskader, melder Vest politidistrikt.

Og her i Os startet det med meldingen om at sjøen hadde slengt stoler/ benk i et vindu på restauranten Bart/ Peppes, slik at dette knuste og sjøen slo inn.

Les også: Store krefter som var i sving (ødeleggelser på kaianlegg)

Tre over hus
Ut på kvelden kom det melding om at et tre lå over ledninger og hus i Oshaugen.

– Vi har vært i kontakt med BKK, men de har mye å gjøre andre steder i Bergensområdet, og det blåser ennå kraftig, så det er mulig at vi ikke får fjernet treet før i morgen, sa Anne Kjersti Storebø i Os brannvesen til NyttiOs.com onsdag kveld.

Flere trær over veibanen
Senere på kvelden kom det meldinger om trær som hadde veltet, på Strønevegen og på Lunde. Og ved Hatvikveien veltet et tre og en stolpe over veibanen.

Det ble og meldt om at en båt holdt på å slite seg fra fortøyingene oppe i båthavnen i Oselva.

Politiet melder og om flere trær som har veltet/ knekt.

– Det er meldt om tre over veien ved Hegglandsdalsvatnet og på veien ned til Askvikneset. Det ble og meldt om tre som har kenkt og ble liggende over ledninger på Sundøytangen, sier politioverbetjent Audun Hadler-Olsen til NyttiOs.com torsdag morgen.

Det var ellers mange tusen som var uten strøm onsdag kveld. Og onsdag morgen melder BKK at 9000 er uten strøm i Bergensområdet, men ingen i Os kommune.

HER ER langtidsvarslet for Os!

Mer vind
Det skal blåse en del også utover denne torsdagen, men mye mindre enn i går kveld. Det skal roe seg til kvelden, men fredag øker det på igjen. Da er det Rogaland og Sørlandet som får merke det mest, men også på våre kanter vil det merkes ganske godt.